Pred uskršnje blagdane često smo u potrazi za nešto drugačijim receptima, donosimo vam prijedlog za ukusna i zdrava tučena jaja sa špinatom koja možete poslužiti na obiteljskom ručku. Nutricionistica Alma Bunić predlaže nekoliko jela koja su prva rapsodija okusa

Tučena jaja sa špinatom

Što vam je potrebno?
Jaja
Svježi špinat
Svježi kravlji sir
1 do 2 šnite domaće slanine
Začini

Proljeće je pravo vrijeme da uživate u povrću

Jaja umutite u posudi. Slaninu narežite na kockice, po želji je možete prepeći na tavi, usitnite špinat i dodajte veliku žlicu svježeg sira. Sve zajedno dodajte jajima, u smjesu dodajte malo mlijeka i soli te pripremite na vrućoj tavi na kojoj ste prethodno zagrijali malo ulja.

Lagano i nezaboravno iznenađenje
Proljeće je pa je pravo vrijeme da uživate u povrću. Recept s patliđanima jednostavno će vas oduševiti.

Što vam je potrebno?
Patliđan
Povrtni temeljac
Mozzarela
Rajčica
Sir parmezan
Začini

Na tavu stavite 3 žlice povrtnog temeljca i kada zakipi dodajte ploške patliđana i pirjate otprilike 4 minute. Na tako pripremljen patliđan dodajte ploške mozzarele, svježu narezanu rajčicu i poslasticu posipajte sa svježe naribanim parmezanom.

Dipl.ing.preh.teh Alma Bunić vodi nutricionističko savjetovalište Nutriforma te intenzivno radi na području nutricionizma: mjerenju vitamina i minerala, Darkfiled mikroskopskoj analizi žive kapi krvi kaliper te izradi individualno prilagođenih jelovnika. Od 2011. radi na birezonantnom uređaju Sensitiv Imago te na projektu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, cateringu pravilne i uravnotežene prehrane 5 obroka za 3 dana 5times.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju