Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Savjet nutricionista

2 recepta s povrćem za lagani proljetni obrok

03-04-2012 Piše Zadovoljna
komentari

Pred uskršnje blagdane često smo u potrazi za nešto drugačijim receptima, donosimo vam prijedlog za ukusna i zdrava tučena jaja sa špinatom koja možete poslužiti na obiteljskom ručku. Nutricionistica Alma Bunić predlaže nekoliko jela koja su prva rapsodija okusa

U trendu Vjenčići s malinama Odličan recept! Nikad dosta ideja za božićne kolače! Pogledajte ove vjenčiće, jednostavno ih je pripremiti Ulična moda crnka u sakou predimenzionirane siluete Zagreb 2025. - 2 Dašak visoke mode Crnka sa zagrebačke špice nosi fantastične čizme, ali teško je skrenuti pogled s njezinih ramena Božićni kolačići zlata vrijedni Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače

Tučena jaja sa špinatom

Što vam je potrebno?
Jaja
Svježi špinat
Svježi kravlji sir
1 do 2 šnite domaće slanine
Začini

Proljeće je pravo vrijeme da uživate u povrću Jaja umutite u posudi. Slaninu narežite na kockice, po želji je možete prepeći na tavi, usitnite špinat i dodajte veliku žlicu svježeg sira. Sve zajedno dodajte jajima, u smjesu dodajte malo mlijeka i soli te pripremite na vrućoj tavi na kojoj ste prethodno zagrijali malo ulja.

Lagano i nezaboravno iznenađenje
Proljeće je pa je pravo vrijeme da uživate u povrću. Recept s patliđanima jednostavno će vas oduševiti.

Što vam je potrebno?
Patliđan
Povrtni temeljac
Mozzarela
Rajčica
Sir parmezan
Začini

Na tavu stavite 3 žlice povrtnog temeljca i kada zakipi dodajte ploške patliđana i pirjate otprilike 4 minute. Na tako pripremljen patliđan dodajte ploške mozzarele, svježu narezanu rajčicu i poslasticu posipajte sa svježe naribanim parmezanom.

Dipl.ing.preh.teh Alma Bunić vodi nutricionističko savjetovalište Nutriforma te intenzivno radi na području nutricionizma: mjerenju vitamina i minerala, Darkfiled mikroskopskoj analizi žive kapi krvi kaliper te izradi individualno prilagođenih jelovnika. Od 2011. radi na birezonantnom uređaju Sensitiv Imago te na projektu jedinstvenom u ovom dijelu Europe, cateringu pravilne i uravnotežene prehrane 5 obroka za 3 dana 5times.

Pročitaj još
Pročitaj još