Stručnjaci se slažu da je promjena životnih navika najbolji način za gubitak viška kilograma.

Rebecca Grafton iz Philadelphije s kilogramima vodi bitku cijeli život, a taj se problem povećao posebice nakon završetka srednje škole. Nakon što se preselila u vlastiti stan i sama se počela brinuti za svoje obroke, shvatila je da značajnije počinje dobivati na težini.

Došla sam u tu fazu gdje se više nisam prepoznavala na fotografijama. Znala sam da moram nešto poduzeti, priznala je na svojem Instagram profilu MyGirlishWhims.

Kada je vaga počela pokazivati 111 kilograma, odlučila se za promjenu životnih navika koje su joj pomogle da izgubi 45 kilograma u dvije godine.

 

A post shared by Rebecca Grafton (@mygirlishwhims) on

U njenom dugotrajnom putu za gubitak kilograma, najviše su joj pomogle ove 3 stvari:

1. Počela je brojati kalorije
Počela sam koristiti aplikaciju za praćenje kalorija koje unosim u organizam, ali i one koje sam potrošila vježbajući. Na taj način znala sam koliko toga smijem pojesti u svakom trenutku.

2. Imala je dane za "varanje“
Krajem tjedna dopuštala si je "grješne zalogaje“. Lijepo je biti dosljedan u svojoj prehrani i vježbanju, no dopuštanje grješnih zalogaja također može biti korisno jer ćete tako zadovoljiti želju za pojedinim namirnicama, i ostati na pravom putu, tvrdi Rebecca.

 

A post shared by Rebecca Grafton (@mygirlishwhims) on

Za doručak je obično jela omlet od bjelanjaka s povrćem poput špinata i prokulice te s posnim sirom, uz malo grčkog jogurta. Popila je i kavu s mlijekom.

Za ručak je jela piletinu pečenu na roštilju sa salatom od mahuna i mrkve, popodne bi pojela pecivo s malo posnog sira, a za večeru jela pečeni losos s grila, mali slatki krumpir i šparoge.

Dopuštala si je povremeno i desert u obliku čokoladne proteinske pločice.

3. Vježbala je skoro svaki dan
Najvažnija stavka u Rebeccinoj transformaciji bilo je vježbanje. Ona vježba skoro svaki dan po sat vremena. Nekad otiđe u teretanu dizati utege, vozi bicikl, trči ili vježba kod kuća uz pomoć raznih DVD-a programa.

 

A post shared by Rebecca Grafton (@mygirlishwhims) on

Svaki dan kombinira vježbe snage i kardio vježbe, a nedjeljom obično uzima pauzu od vježbanja.

U samoj sebi pronašla je najveću motivaciju za slijeđenje ovih pravila. Naime, kad je počela primjećivati promjene na tijelu, toliko je bila oduševljena njima da je željela nastaviti dalje.

Uz to je pokrenula Instagram profil na kojem je dijelila svoje recepte, selifieje iz teretane i druge slične sadržaje koje su joj dodatno motivirali.

Danas u njezinoj priči mnogi nalaze nadahnuće, a na ovoj društvenoj mreži prati je više od 157.000 osoba.

 

A post shared by Rebecca Grafton (@mygirlishwhims) on


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju