Žene svih dobi često se susreću s infekcijama vagine. Ako si i ti među njima, saznaj kako se riješiti ove neugode i kako spriječiti da se ponovi.

 

Već nekoliko dana baviš se neugodnim osjećajem „tamo dolje“, ali nisi sigurna što ti je. Možda se osjećaš zbunjeno i nelagodno. Vjerojatno te brine što ti je i kako ćeš se ove neugode što prije riješiti. Kao i svima kojima se to prvi put dogodilo, i tebi se u glavi mogu vrtjeti sve vrste scenarija, uključujući i onaj da si to možda dobila od svog partnera. Kao grom te pogodi sumnja u njegovu vjernost, jer bi se možda moglo raditi o spolno prenosivoj infekciji...

No ništa od toga, nije tako strašno. Možeš biti sigurna i što se tiče svog partnera i što se tiče problema koji ti ugrožava kvalitetu života. Najvjerojatnije se radi o jednoj od vaginalnih infekcija koju si dobila jer ti se narušila prirodna ravnoteža vaginalne flore. Drugim riječima, promijenio se pH faktor vagine, što je dovelo do toga da su se u vagini razmnožile loše bakterije ili gljivice. To se događa zbog nekoliko razloga. Možda si trenutačno pod većim stresom ili si do nedavno uzimala antibiotike, možda si se kupala u javnom bazenu ili si nakon fitnessa zaboravila promijeniti donje rublje. Možda imaš oslabljen imunološki sustav. Ukratko, razlozi mogu biti različiti. Najznačajnije je da postoji brzo i jednostavno rješenje za tvoj problem, stoga nema razloga za pretjeranu zabrinutost. Samo brzo u akciju, pa će sve biti :).

Najprije utvrdi koju vaginalnu infekciju vjerojatno imaš

Prije nego što započneš s liječenjem, moraš provjeriti koju vaginalnu infekciju imaš jer ćeš samo tako moći odabrati najučinkovitije rješenje. Ako si sada pomislila da si se suočila s novim problemom, u krivu si. Uopće ne! Otiđi u ljekarnu, gdje možeš kupiti test za samotestiranje na najčešće vaginalne infekcije, Canestest®, i za nekoliko sekundi znat ćeš što trebaš upotrijebiti da tvoji problemi nestanu. Test možeš napraviti u privatnosti vlastitog doma. Brz je i jednostavan. Već za deset sekundi možeš pročitati rezultat testa na testnom štapiću, koji je više od devedeset posto pouzdan. Od trenutka kada utvrdiš od koje infekcije boluješ do uklanjanja problema još je samo jedan korak. Posavjetuj se sa svojim liječnikom ili ljekarnikom kako bi odabrala najbolju terapiju.

Rješenje je jednostavno

Ako test i tvoji simptomi pokazuju da imaš bakterijsku vaginozu, možeš kupiti Canesbalance® gel, koji dokazano liječi znakove bakterijske vaginoze. Canesbalance® gel sigurno ti može pomoći jer sadrži mliječnu kiselinu koja smanjuje pH tvoje vagine. Gel podržava dobre bakterije i ograničava rast loših bakterija. Tvoj problem bit će riješen za najviše sedam dana.

Ako nisi sigurna koji su simptomi bakterijske vaginoze, najčešće vaginalne infekcije, pronađi ih na http://www.canesten.hr. Istina je da ih neke žene zamijene sa znakovima gljivične infekcije vagine. Srećom, oni nisu jako slični. Najbolje je da na navedenoj mrežnoj stranici pročitaš o simptomima vaginalne infekcije i s pomoću rezultata samotestiranja utvrdiš koja te infekcija vjerojatno muči.

Međutim, ako si dobila rjeđu, ali poznatiju vaginalnu infekciju – gljivičnu infekciju – i u tom si slučaju možeš sama pomoći, samo
otiđi u ljekarnu po Canesten® i problem će uskoro postati prošlost.

Kako ti se „priča“ ne bi ponovila, ili barem ne tako često, bilo bi dobro da uzmeš u obzir savjete za prevenciju vaginalnih infekcija. Ne znaš koji su? Njih također možeš pronaći na mrežnoj stranici www.canesten.hr, a ukratko ih možeš pročitati i ovdje.

Savjeti za prevenciju vaginalnih infekcija:

• Izbjegavaj upotrebu dezodoransa i mirisnih proizvoda u vaginalnom području ili oko vaginalnog područja, a izbjegavaj i prekomjerno pranje i upotrebu jakog deterdženta za pranje donjeg rublja.
• Redovito mijenjaj tampone ili uloške.
• Nakon pranja, plivanja ili gimnastike osuši vaginalno područje.
• Nakon plivanja ili gimnastike promijeni kupaći kostim, odnosno donje rublje.
• Izbjegavaj hranu s visokim udjelom šećera.
• Kad ideš na WC, obriši se u smjeru od naprijed prema natrag.
• Izbjegavaj jako vruće kupke.
• Ponekad odjeća može utjecati na zdravlje intimnog područja. Izbjegavaj tijesno donje rublje i odjeću kao što su tajice i uske traperice. Umjesto sintetičkog donjeg rublja radije izaberi pamučno. Nakon kupanja ili gimnastike promijeni kupaći kostim odnosno donje rublje.
• Ako se liječiš antibioticima, prije početka uzimanja lijekova protiv gljivične vaginalne upale posavjetuj se s liječnikom.
• Izbjegavaj stres i održavaj zdrav način života jer ćeš tako ojačati svoj imunološki sustav.

Puno više korisnih informacija možeš pronaći na www.canesten.hr.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju