Vjerojatno smo svi imali uobičajene "nezgode" s odjećom, poput mucica koje nastaju na vunenoj odjeći te stvaraju istrošeni dojam. No i za taj mali estetski problem postoje brza rješenja, a uz naš mali modni SOS stara vesta ili omiljena dekica bi trebali izgledati kao novi

1. Škare. Najlakše ćete ih ukloniti škarama, ali morate biti oprezni kako pritom ne biste razrezali odjeću. Polegnite pulover na ravnu površinu, zatim mucicu ulovite prstima i pažljivo je odrežite.

Umjesto da čupkate nakupljena klupka vune i pamuka s odjeće uz pomoć tri trika staroj bi odjeći trebali brzo vratiti sjaj

2. "Češalj" ili kamen za pulovere. Ova dva proizvoda namijenjena uklanjanju ostataka vune možete kupiti u trgovinama ili na internetu.

3. Kamen za pete. Ako se brzo morate riješiti mucica, a nemate pri ruci kamen za vunu ili češalj, upotrijebite kamen za pete. Njegova gruba tekstura odlična je 'udica' na koju će se zakačiti vlakna s mucica.

Nježnim pokretima prelazite preko odjeće koju želite očistiti, a mucice će se zbog teksture uhvatiti za grubi kamen. Brzo i jednostavno rješenje prilikom kojeg trebate imati na umu da morate biti pažljivi kako ne biste oštetili odjeću.

4. Britvica
Kako bi trik s britvicom bio učinkovit odjeću koju planirate 'tretirati' prvo okrenite naopačke i operite na odgovarajućoj temperaturi. Kada se odjeća osuši vratite je na pravu stranu i raširite. Rukom potom zategnite dio preko kojeg ćete prelaziti britvicom.

Najlakše ćete ih ukloniti škarama, ali morate biti oprezni kako pritom ne biste razrezali odjeću.

Laganim potezima odstranite mrske mucice, povlačeći britvicu dovoljno daleko kako ne bi oštetili tkanje. Nakon ove male 'estetske operacije' odjeća bi trebala izgledati kao nova.

5. Spužva
Premda spužva i mekana vesta nisu pojmovi koje vežemo jedne uz druge u ovom slučaju upravo bi spužva mogla vašoj vesti dati novi sjaj. Lagano i na maloj udaljenosti s grubljom stranom spužve prelazite preko 'mucica' koje bi se trebale uhvatiti na grubu teksturu tog kuhinjskog pomagala.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju