Život bez dlačica nešto je što priželjkuje svaka žena. Kako ih se riješiti i usput ne zadobiti probleme poput uraslih dlačica otkriva dr. sc. Ivana Nola.

San svake žene jesu glatke noge bez dlačica, svakodnevica bez britvice ili ljetovanje bez voska ili epilatora. I to ne samo zbog praktičnih razloga već zbog ozljeda i iritacija na koži koje se stvaraju uslijed korištenja zastarjelih metoda uklanjanja dlačica.

I dok neke žene imaju otporniju kožu, druge muku muče s kožom koja je posebno osjetljiva na agresivne metode depilacije. Korištenje voska za depilaciju u kombinaciji s britvicom može rezultirati razvojem neugodnih ožiljaka i mrljama koji na koži mogu ostati i više godina. Navedeni tragovi na koži najviše nas smetaju upravo ljeti, kada je koža nogu izložena pogledima. A osjećaj neugode i manjeg samopouzdanja može se tako lako izbjeći.

Mnoge žene s kojima sam razgovarala sada su već upoznate s prednostima kao i sigurnosti korištenja ove tehnologije te često navode svoje zadovoljstvo korištenja Philips Lumea Prestige uređaja za fotoepilaciju.

Vrlo čest problem na koži potkoljenica su urasle dlačice, crvenilo te razvoj hiperpigmentacije, svrbeža i boli. U većini slučajeva navedene smetnje su samo estetske prirode, no ponekad se razviju i ozbiljnije upale koje zahtijevaju liječenje.

Kako dolazi do urastanja dlačica?

Dlačice urastaju prvenstveno zbog nepravilnog smjera rasta. Dlačica se zadržava ispod kože gdje se sklupča i iritira okolnu kožu što dovodi do razvoja upale različitog stupnja. Mjesta gdje dolazi do urastanja postaju hrapava, izbočena, bolna, ljuskava i crvena, a s vremenom i tamno smeđa. Ponekad se zbog uraslih dlačica ili zastarjelog načina depilacije razvija jaka upala koju nazivamo folikulitis, a koji zahtijeva liječenje antibioticima. Kako bismo izbjegli svaki oblik iritacije kože kod depilacije i razvoj uraslih dlačica savjetuje se redovito provoditi IPL epilaciju kao kućni tretman održavanja.

IPL uređaj uklanjanje dlačica IPL uređaj uklanjanje dlačica Foto: PR

Što je rješenje?

Upravo uređaj Philips Lumea Prestige, uređaj za IPL epilaciju u kućnom okruženju, koristi filtere koji propuštaju samo one valne duljine kojima je target tamni pigment u korijenu dlake. Korijen dlake pod utjecajem IPL-a ostaje u fazi mirovanja tako da je rast dlačica na duže vrijeme zaustavljen ili znatno usporen. Tretman djeluje na dugoročnu redukciju rasta dlaka.

Mnoge žene s kojima sam razgovarala sada su već upoznate s prednostima kao i sigurnosti korištenja ove tehnologije te često navode svoje zadovoljstvo korištenja Philips Lumea Prestige uređaja za fotoepilaciju. Isto tako navode da su tretmani bezbolni i ne dovode do iritacije kože, koji se, s druge strane, javljaju prilikom nekih klasičnih, najčešće korištenih metoda uklanjanja dlačica. Upravo zbog mogućnosti podešavanja intenziteta svjetlosne energije osiguran je nježan i učinkovit tretman prilagođen svakom tipu kože.

Uz navedene benefite, naglasak volim staviti i na zaustavljanje pojave uraslih dlačica, koje su često prisutne kod velikog broja žena. Redovitom uporabom uređaja Philips Lumea Prestige koža postaje glatka, podatna i bez uraslih dlačica.

  Uklanjanje dlačica na bikini zoni Uklanjanje dlačica na bikini zoni Foto: PR

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju