Jedan je muškarac na Redditu dao savršen odgovor ženi koja je pitala kako se ljudi nose s činjenicom da nisu lijepi. Objasnio joj je, naime, stvarnost koja stoji iza procesa zaljubljivanja.

Sve je počelo kada je žena koja za sebe kaže da se ne osjeća lijepom pitala druge korisnike Reddita kako se nositi s tim da nije privlačna muškarcima.

Nisam lijepa, nikada neću biti. Mogu nositi make up, napraviti frizuru, obući lijepu haljinu i pete i nikad neću biti 9/10. Znam da mi to ne bi trebalo smetati, ali smeta mi. Želim biti lijepa i ljubomorna sam na djevojke koje su rođene lijepe. Kako se vi nosite s tim da niste privlačne muškarcima, napisala je.

Zanimalo ju je i kako naučiti voljeti sebe, a dodala je i kako za sve negativno u životu obično krivi izgled.

Mnogi korisnici ponudili su joj savjete o tome kako voljeti sebe i objasnili joj da je ljepota u očima promatrača. No, jedan komentar posebno se istaknuo. Korisnik Reddita koji se krije iza imena savageHenry0311 imao je vrlo originalnu poruku u kojoj je objasnio kako se muškarci zaljubljuju u nekoga.

KAKO TO IZGLEDA U MUŠKOJ GLAVI

Na početku je objasnio kako samo želi ženu koja je postavila pitanje pokušati pustiti u glavu mušarca koji se zaljubljuje.

Nekada će muškarac upoznati djevojku i o njoj neće misliti ništa. Možda mu je ona kolegica, poznanica s fakulteta, prijateljica od prijatelja. Mentalno će ju kategorizirati kao žensku poznanicu, a osjećaji će biti neutralni.

No, ako se zaplete u zamku osobnosti, u muškarčevom umu počinju se događati fascinantne stvari. Počinje primjećivati ugodne stvari koje se tiču ženinog izgleda. Počinje sa sitnicama, a onda jednog dana shvati da voli gledati krivinu njezina nosa ili gdje joj se uho spaja s licem.

Onda ga jednog dana ona zagrli na rastanku i on ne može prestati razmišljati o tome. Tu scenu iznova ponavlja u glavi. Shvati da se ti mali filmići u kojima se nalazi ona pojavljuju nepozvani kada vozi negdje, istiskujući njegova druga sanjarenja. Ti flashbackovi i mentalni filmovi dovode ga do toga da shvati da kad god pogleda tu ženu osjeća se dobro. To je kao da se ona iz crno-bijele fotografije postupno pretvorila u 3D film u boji sa surround zvukom, u savršeni film od kojeg se osjeća dobro.

Počinje se pitati što može učiniti da mu bude u blizini, da je učini sretnom. Shvati da voli gledati nju više nego ijedno drugo biće na svijetu. Za njega je ona savršena i prelijepa, napisao je.

TAJNA SE KRIJE U OČIMA

Nakon toga objasnio je i da se ne radi o tome da muškarac ne gleda ženu objektivno i da ne vidi isto ono što i ona u zrcalu, on jednostavnu u svemu tome vidi nekoga tko je lijep i savršen u svakom pogledu.

Upotrijebio je i primjer parova koji su godinama skupa.

Otiđite promatrati sretne parove koji su u braku desetljećima. Gledajte u muškarčeve oči. Ako obratite dovoljno pažnje, gotovo da možete vidjeti 'klik' kada njegov pogled padne na nju. U tom trenutku on ne vidi istu staromodnu ženu koju vidimo vi ili ja, on vidi nešto prekrasno. Da nisam dožvio ove stvari, ne bih im vjerovao, ali ovo je istina, napisao je muškarac.

Na njegov komentar uslijedile su stotine odgovora u kojima su mnogi poručili da su njihovi partneri za njih najljepše osobe na svijetu, bez obzira na to kako misle da izgledaju.


Ušteda i originalnost! 3 jednostavne preinake koje će stare košulje učiniti posebnima SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn Košulja u stilu country romantike SINGER 3210 SIMPLE, prije 1999 kn, sada 1599 kn +4 Matea Bručić, mlada dizajnerica i vlasnica brenda Buqele

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju