Ljubiteljima sira nikad dosta ove poslastice, koja je mnogima nezaobilazan dodatak u svakodnevnoj prehrani. Njima će se sigurno svidjeti i ova slasna peciva s tri vrste sira.

SASTOJCI:

- 350 grama oštrog brašna
- 120 grama maslaca
- 2 jaja srednje veličine
- 1 dl mlijeka
- 50 grama ribane mozarelle
- 50 grama ribanog parmezana
- 50 grama ribanog cheddara
- sol, papar, čili i drugi začini po želji
- dodatno malo parmezana ili cheddara za posipavanje

Najmekše kiflice koje uvijek uspiju I slane i slatke: Recept za najmekše kiflice koje uvijek uspiju

PRIPREMA:

1. U jednoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, malo soli i papra te ostale začine po svojoj želji. Sa strane u šalicu ili manju zdjelicu razlupajte jaja, dobro ih istucite vilicom pa dodajte mlijeko i još malo promiješajte da se sjedini s jajima.

2. U mješavinu brašna, praška za pecivo i začina dodajte hladan maslac narezan na listiće pa ga brzinski zdrobite prstima i povežite s brašnom baš kao da radite prhko tijesto. Zatim ubacite ribanu mozarellu, parmezan i cheddar pa sve promiješajte. Na kraju dodajte mješavinu mlijeka i jaja te zamijesite tijesto.

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

3. Čim ste dobili kuglu tijesta, prebacite ga na pobrašnjenu površinu. Ako vam je tijesto malo ljepljivo, slobodno ga pobrašnite onoliko koliko je potrebno da biste ga mogli obrađivati bez previše lijepljenja. Razvaljajte ga na debljinu od 2 do 3 centimetra, režite s većim okruglim metalnim kalupom i stavljajte na protvan. Ako želite, možete razvaljano tijesto jednostavno narezati nožem na kvadrate ili trokute, po svom odabiru.

4. Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva. Prije pečenja posipajte peciva s još malo sira po vrhu i zatim stavite u pećnicu na 20-ak minuta. Gotova su kada dobiju lijepu zlatnožutu boju.

Dobar tek!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju