Ako ste u potrazi za receptom koji vam neće zadavati previše muke, a u čijem ćete rezultatu guštati, uvijek dobra opcija su - kiflice.

Recept za kiflice koje uvijek uspiju na svom je blogu objavila Nataša Pralica. Kaže da se radi o najmekšim kiflicama koje je pravila puno puta i koje će nastaviti pripremati za sve prilike koje joj se ukažu.

U receptu je, kaže, super što je tijesto zahvalno i što uvijek uspije. Osim toga, ne trebate čekati da se tijesto digne da bi ga mogli valjati jer se taj dio odradi kad su kiflice gotove i u posudi za pečenje.

Nataša je napomenula da nakon pečenja, kiflice voli pokriti krpom i ostaviti da odstoje jer tako dobiju dodatnu mekoću.

Napomenula je i da kiflice možete puniti s čim god želite. Ako se odlučite za slanu varijantu tada koristite jednu žličicu šećera i jednu i pol žličicu soli, a prije pečenja slane kiflice možete posuti sezamom.

A sad evo i recepta za verziju kiflica punjenu eurokremom. 

Sastojci za mekane kiflice

Tijesto:

  • 250 ml mlakog mlijeka
  • 3 žličice šećera
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 500 grama brašna
  • 100 ml ulja
  • 1 žličica soli
  • 1 žumanjak

Nadjev:

  • eurokrem (po želji možete koristiti mljevene orahe, sir, pekmez…)

Premaz:

  • 1 žumanjak
  • malo mlijeka

Ostalo:

  • šećer u prahu za posipati

Priprema mekanih kiflica:

  1.  U mlako mlijeko izmrvite svježi kvasac, dodajte šećer i sve pomiješajte.
  2. Dio brašna dodajte u posudu, te napravite udubinu.
  3. Nastavite dodavati pripremljeni kvasac, ulje, sol, žumanjak i sve sjedinite kuhačom.
  4. Postepeno dodajte ostatak brašna i mijesite rukama.
  5. Od tijesta napravite valjak te ga podijelite na tri jednaka dijela.
  6. Od svakog dijela napravite lopticu.
  7. Odmah krenite s valjanjem tijesta. Razvucite ga u krug.
  8. Podijelite ga na osam dijelova.
  9. Na sredinu šireg dijela tijesta pomoću dvije žličice nanesite eurokrem.
  10. Krajeve šireg dijela preklopite. Tako nadjev neće curiti i automatski ćete dobiti širinu kiflice.
  11. Tijesto preklopite preko nadjeva i nastavite ga rolati. Uži dio tijesta lagano povlačite dok rolate kiflicu.
  12. Ponovite postupak sa preostalim lopticama.
  13. Slažite kiflice na masni papir kojeg ste postavili u tepsiju. Razmaknite ih jer će se napuhati
  14. Pokrijte ih krpom i ostavite da odstoje oko 45 minuta.
  15. Vilicom izradite žumanjak, dodajte malo mlijeka i premažite svaku kiflicu.
  16. Stavite ih peći u zagrijanu pćnicu na 180 stupnjeva oko 20 minuta.
  17. Pečene kiflice pokrijte krpom i ostavite ih da se hlade. Tako pokrivene dodatno će omekaniti.
  18. Pospite kiflice šećerom u prahu te ih poslužite.

Ovaj i brojne druge ukusne recepte potražite na i na blogu Natašine slastice. Na dnu teksta pogledajte i video koji će vam olakšati pripremu, a prije toga ljubitelje kiflica možda će zainteresirati i ovi recepti:

Bur-kifle Domaće bur-kifle: Traženi recept od vrlo jednostavnih sastojaka

Vanilin kiflice Recept za prhke i prefine vanilin kiflice

Kiflice s lješnjacima i čokoladom Gotovi za 15 minuta: Recept za blagdanske kiflice s lješnjacima i čokoladom

Brze kiflice Gotove za 30 minuta: Recept za kiflice koje se tamane od doručka do večere

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju