Zagrepčanki Brigiti Čopec-Ćurković jesen je omiljeno godišnje doba i kad pomisli na jesen, prvo zamisli spektar divnih boja kao što su žuta, crvena, smeđa... Savršeni jesenski ugođaj stvorila je i na svojem balkonu od četiri kvadrata, koji osvaja svojim šarmantnim i lijepim uređenjem.

Galerija Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 8 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 5 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 4 +5 Savršeno uređen balkon od četiri kvadrata na Jarunu

Kod uređenja inspiriraju me godišnja doba, a najviše priroda. Svako godišnje doba ima svoje čari i prema tome biram dekoracije. Bundeve, kesteni, jabuke, predivne boje lišća uvijek su izvor inspiracije, kaže Brigita Čopec-Ćurković, koja živi u zgradi okruženoj parkovima i zelenilom u mirnom dijelu grada, na Jarunu.

Na balkonu je uredila svoj mali kutak sreće, a s obzirom na to da je zatvoren, služi kao dodatna prostorija koja ima i ulogu dnevnog boravka.

Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 6 Savršeno uređen balkon od četiri kvadrata na Jarunu (Foto: Privatne fotografije)

S obzirom na količinu svjetlosti, ipak nemate dojam da ste negdje potpuno zatvoreni, kao u većini prostorija u stanu, a ako imate i kućnog ljubimca, kao mi, onda je ovo idealno rješenje, tako da i naš mačak ima svoje mjesto na balkonu, malenu klupicu s koje može mirno promatrati ptice, sa smiješkom dodaje.

Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 5 Brigita Čopec-Ćurković inspiraciju za uređenje balkona pronalazi u godišnjim dobima i prirodi (Foto: Privatne fotografije)

Brigita i njezini ukućani na balkonu provode puno vremena, najviše ljeti i ujesen. Njezina obitelj i prijatelji također više vole ispijati kavu na balkonu nego u nekoj drugoj prostoriji stana. U ovu idilu od četiri kvadrata savršeno se uklopila drvena sjedeća garnitura sastavljena od dva stolca i okruglog stolića, koji su sklopivi, te klupice.

Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 3 Brigita Čopec-Ćurković svoj zatvoreni balkon od četiri kvadrata uredila je baš savršeno (Foto: Privatne fotografije)

Obožavam na balkonu ispijati čaj u jutarnjim satima, pročitati nekoliko stranica omiljene knjige, a vrlo često na balkonu i doručkujem, ističe. Ljupki detalji poput figurica ježića, nezaobilaznih bundeva i omiljene jesenske delicije, kestena, našli su svoje mjesto na Brigitinu balkončiću. Poseban šarm daju mu i ukrasni tanjuri postavljeni na zidu, mali fenjeri i biljke posloženi na praktičnoj polici, a kako li su tek lijepi bijeli ukrasni jastučići u obliku ruže!

Balkon je postao moja oaza mira kad trebam napuniti baterije za novi dan ili odmoriti se nakon napornog radnog dana, kaže Brigita.

Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 7 Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 7 (Foto: Privatne fotografije)

Savršeno uređen zatvoreni balkon od četiri kvadrata na Jarunu - 2 I Brigitin mačak voli provoditi vrijeme na balkonu (Foto: Privatne fotografije)

U nekoliko koraka do balkona koji će i tijekom jeseni biti omiljeno mjesto za uživanje Uređenje balkona Uređenje balkona Uređenje balkona +6 Uređenje balkona

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju