Zahvaljujući pravilu zlatnog omjera koji se koristi za mjerenje savršenih proporcija i oblika, sada znamo kako izgleda savršena muška stražnjica i tko je njezin ponosni vlasnik

Obožavatelji serije "Igre prijestolja" dobili su još jednu scenu za pamćenje u kojoj je lik Jon Snow kojeg glumi Kit Harington pokazao svoju stražnjicu. Taj prizor, u kojem Snow vodi ljubav s prelijepom Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), izazvao je oduševljenje među vojskom obožavatelja serije, a to oduševljenje još je veće otkako je i matematičkim izračunom utvrđeno da je stražnjica Jona Snowa, odnosno Kita Haringtona savršena.


Zahvaljujući pravilu zlatnog omjera sada znamo kako izgleda savršena muška stražnjica i tko je njezin ponosni vlasnik

Savršenost njegove stražnjice dokazana je formulom poznatom kao "Greek Golden Ratio of Beauty Phi", odnosno zlatna sredina te božanski ili zlatni omjer, za koju se već tisućama godina vjeruje da čuva formulu savršenstva.

Premisa zlatnog omjera kaže da što su omjeri lica ili tijela bliži brojci 1.618, to se lice ili tijelo smatra ljepšim. Njime se koristio i Leonardo Da Vinci dok je stvarao savršeno muško tijelo na svom slavnom crtežu "Vitruvijev čovjek". Pogledajte i muškarca s najljepšim licem na svijetu.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju