Nakon što slavne modne kuće prošli tjedan predstavile muške ready-to-wear kolekcije, u Parizu je počeo Tjedan visoke mode. Među prvima novu kolekciju pokazala je modna kuća Schiaparelli poznata po svojim ekscentričnim i čudesnim kreacijama za koje je zaslužan kreativni direktor Daniel Roseberry.

Galerija Modna kuća Schiaparelli ima decentniju verziju zlatne haljine kakvu je nosila Lepa Brena Modna kuća Schiaparelli ima decentniju verziju zlatne haljine kakvu je nosila Lepa Brena - 4 Lepa Brena u ekstravagantnoj haljini dizajnera Borisa Kargotića - 2 +4 Modna kuća Schiaparelli ima decentniju verziju zlatne haljine kakvu je nosila Lepa Brena

Po dolasku na reviju haute couture kolekcije modne kuće Schiaparelli neke dame istaknule su se svojim odjevnim izdanjima, a među njima svakako je bila i njemačka influenserica Leonie Hanne u haljini u prepoznatljivoj Schiaparellijevoj kombinaciji crne boje i raskošnih zlatnih detalja.

Modna kuća Schiaparelli ima decentniju verziju zlatne haljine kakvu je nosila Lepa Brena - 4 Leonie Hanne u haljini modne kuće Schiaparelli na Tjednu visoke mode u Parizu (Foto: Profimedia)

Na Leoniejinoj haljini mini kroja pomalo apstraktni zlatni detalji izgledaju kao da iscrtavaju siluetu ženskog tijela. Ta kreacija podsjetila nas je na ekstravagantnu haljinu kakvu je u programu za doček Nove godine nosila Lepa Brena na kojoj su još jasnije zlatnom bojom bile istaknute ženske obline.

Lepa Brena u ekstravagantnoj haljini dizajnera Borisa Kargotića - 2 Lepa Brena u ekstravagantnoj haljini dizajnera Borisa Kargotića (Foto: Nova TV)

Na nacrtanom ženskom tijelu posebno su se istaknule grudi zbog čega je kreacija privukla veliku pažnju, a za nju je zaslužan mladi sarajevski dizajner Boris Kargotić, vlasnik brenda DeMode, koji je surađivao s Madonnom i Beyonce.

Neka druga Doris Dragović: Vamp izdanje iz Jeruzalema koje je prošlo nezapaženo Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine Doris Dragović na Eurosongu u Jeruzalemu 1999. godine +1 Doris Dragović na konferenciji za medije u Jeruzalemu 1999. godine

Anica Martinović u haljini Branke Donassy koja je proglašena najljepšom na svijetu na izboru za Miss svijeta 1995. godine Haljina koja je očarala svijet: "Anica Martinović morala se izboriti da s njom uđe u avion"

Schiaparellijeva haljina može se opisati kao decentnija verzija Kargotićeve haljine, a i jedna i druga privlače svojim atraktivnim i domišljatim dizajnom.

Modna kuća Schiaparelli ima decentniju verziju zlatne haljine kakvu je nosila Lepa Brena - 3 Glumica Diane Kruger nosi haljinu s krugovima na grudima modne kuće Schiaparelli (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju