Neke od stvari s kojima se vraćamo s mora svakako su i uspomene u obliku fotografija. U današnjem svijetu Instagrama, aplikacija, alata za uređivanje i mobitela s nepreglednim nizom mogućnosti i dodataka, mnogo je lakše napraviti dobru fotografiju.

Galerija Pasjača Uvala duga, Čiovo Plaža Krcalo +4 Plažu Tepluš na Visu obožavaju i odrasli i djeca

Međutim, ni sve te mogućnosti i filtri nemaju šanse u borbi s pravim prirodnim ljepotama kojima ne treba nikakvo uljepšavanje da bi oduzele dah.

Ako na svojim ljetnim fotografijama želite pozadinu koja će "potući" svaki filter na Instagramu, pogledajte sedam hrvatskih plaža koje će biti najljepši ukras na vašim uspomenama.

1. PASJAČA, POPOVIĆI (KONAVLE)

Ovaj šljunčani konavoski dragulj nedavno je proglašen najboljom europskom plažom u 2019. godini po izboru portala European Best Destinations, a radi se o pravom čudu prirode smještenom u selu Popovići u Konavlima. Do Pasjače se silazi niz stijene, ali jednom kad se spustite, sav trud će se isplatiti i uživat ćete u čistom otvorenom moru, bez kafića i bez signala za mobitel.

Pasjača Spuštanje do Pasjače je pothvat koji se itekako isplati (Foto: Paula Klaić Saulačić)

2. UVALA DUGA, ČIOVO

Ova osamljena plaža nalazi se blizu mjesta Okrug Gornji, a zbog izoliranosti obožavat će je oni koji vole mir i tišinu. Kristalno čisto, tirkizno more savršena je pozadina za fotografije, a do nje možete stići pješke ili brodicom.

Uvala duga, Čiovo Uvala duga na Čiovu nudi kristalno čisto, tirkizno more (Foto: Lidija Škarica)

3. KRCALO, OTOK PAG

Na sjeverozapadnoj strani Paga, u mjestu Jakišnica, nalazi se plaža Krcalo. Ta malo poznata šljunčana ljepotica idealan je izbor za one koji ne vole preveliku gužvu. Iako je pristup plaži otežan, zbog tirkizno plavog mora vrlo brzo zaboravit ćete taj dio.

Plaža Krcalo Plaža Krcalo šljunčana je ljepotica koja je idealna za sve koji ne vole preveliku gužvu (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

4. TEPLUŠ, VIS

Ispred ribarsko-turističkog naselja Rukavac smjestila se predivna šljunčana plaža Tepluš, koju vole i odrasli i djeca. Okružena je prekrasnom prirodom koja dolazi u paketu s kristalno čistim morem. Ljubitelji hlada mogu se skriti pod borove, dok su kamene ploče pored plaže idealne za sunčanje.

Tepluš, Vis Plažu Tepluš na Visu obožavaju i odrasli i djeca (Foto: Marija Simonić)

5. FERONIJA, HVAR

U mjestu Ivan Dolac na otoku Hvaru smjestili su se tirkizno plavo more i šljunčana plaža Feronija. Ova plaža okružena je i s nekoliko stijena, a pod obližnjim borovima možete potražiti hlad i uživati.

Plaža Feronija U mjestu Ivan Dolacna Hvaru smjestila se prekrasna plaža Feronija (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

6. BLACE (LIMUNI), MLJET

Kilometar duga pješčana laguna, zaštićena niskim stijenama i okrenuta prema otvorenom moru, oduševljava sve koji je posjete. Do plaže se dolazi makadamom, a druga je opcija dolazak čamcem iz obližnje Saplunare. Osim što je idealna za izležavanje, plaža je dobar odabir i za dolazak s djecom jer je najviša dubina vode u laguni metar.

Blace Plaža Blace zaštićena je niskim stijenama i okrenuta prema otvorenom moru (Foto: TZ Mljet)

7. ORLANDUŠA, KORČULA

Orlanduša je još jedna plaža za ljubitelje osame jer ljeti ne privlači previše kupača. Nalazi se u mjestu Žrnovo, a s obzirom na to da je jedna od udaljenijih uvala, more je čisto i prozirno, zbog čega plažu posebno vole lokalci. Prirodni hlad možete potražiti pod borovima, a iako ćete se malo namučiti dok dođete do nje, trud će se itekako isplatiti.

Plaža Orlanduša Čisto i prozirno more dočekat će vas na korčulanskoj plaži Orlanduša (Foto: Beachrex/Gregor Balažic)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju