Dvoje glumaca mogu biti izvrsni prijatelji, a da im ispred filmskih kamera nedostaje „kemije“. S druge strane, neki se glumci ne podnose u privatnom životu, a na filmu djeluju kao da su stvoreni jedno za drugo. Ovo je tekst upravo o potonjim parovima.

  Galerija Rachel McAdams i Ryan Gosling nisu se slagal u filmu „Bilježnica“ Harrison Ford i Sean Young u filmu Istrebljivač Jennifeer Grey i Patrick Swayze u filmu Prljavi ples +3 Angelina Jolie i Johnny Depp u filmu Turist

Rachel McAdams i Ryan Gosling u filmu "Bilježnica"

Možda to ne bih trebao reći, ali oni se stvarno nisu slagali na setu, rekao je redatelj Nick Cassavetes u intervjuu za VH1 o glavnim glumcima filma Bilježnica – Rachel McAdams i Ryanu Goslingu. Iako su vrlo uvjerljivo tumačili likove koji su strastveno bili zaljubljeni jedno u drugo do kraja života, glumci se nisu podnosili.

Ryan Gosling je usred snimanje scene u koju je bilo uključeno oko 150 glumaca i statista pozvao redatelja na stranu i zamolio ga da mu pronađe novu glavnu glumicu, jer s Rachel jednostavno ne može raditi. Film su na kraju uspjeli snimiti, a iz netrpeljivosti se rodila ljubav. Rachel McAdams i Ryan Gosling započeli su turbulentnu romantičnu vezu nakon završetka filma, a koja je potrajala nekoliko godina.

Noah i Allie "Bilježnica": Improvizacija Ryana Goslinga koja se pretvorila u jedan od najupečatljivijih trenutaka filma

Jennifer Grey i Patrick Swayze u filmu "Prljavi ples"

Na ekranu su frcale iskre kad je Baby prvi put zaplesala s naočitim Johnnyjem. No Jennifer Grey i Patrick Swayze koji su odglumili ove popularne likove u danas već kultnom "Prljavom plesu" iz 1987. godine, nisu se slagali u privatnom životu. Štoviše, prije „Prljavog plesa“ zajedno su glumili u filmu „Crvena zora“ i glumica je imala tako loše mišljenje o Patricku da je htjela odbiti ulogu Frances Baby Houseman. Iako je ulogu na kraju prihvatila, snimanje je proteklo s tenzijama i razmiricama.

Jennifeer Grey i Patrick Swayze u filmu Prljavi ples Jennifer Grey i Patrick Swayze u filmu Prljavi ples (Foto: Profimedia)

Debbie Reynolds i Gene Kelly u filmu "Pjevajmo na kiši"

Debbie Reynolds i Gene Kelly oduševili su gledatelje svojim glumačkim, plesačkim i pjevačkim umijećem kada je 1952. godine u kina izašao mjuzikl „Pjevajmo na kiši“ u kojem su tumačili glavne uloge. No snimanje ovog popularnog filma nije bilo ugodno za glumicu.

U svojim memoarima po imenu Unsinkable (Nepotopiva) Reynolds je otkrila kako je Gene Kelly kritizirao sve kada bi dolazio na probe i nikada nikome nije uputio riječ ohrabrenja. A kada su se trebali poljubiti pred kamerama?

Gene me čvrsto primio u naručje...i gurnuo jezik u grlo. Odgurnula sam ga i pobjegla uz riječi – Fuj. Što je to bilo? Bile su to rane pedesete godine prošlog stoljeća. Ja sam bila nevina djevojka i nikad me nitko dotad dao francuski poljubac. Osjećala sam se napadnuto. Bila sam zaprepaštena da bi mi 39-godišnji muškarac to mogao napraviti.

Harrison Ford i Sean Young u filmu "Istrebljivač"

U filmu „Istrebljivač“ redatelja Ridleya Scotta iz 1982. godine Harrison Ford i Sean Young glumili su ljubavnike u futurističkom Los Angelesu. No kad bi kamere prestale snimati, glumci nisu mogle sakriti svoj prijezir jedno prema drugome. Privatan odnos im je bio toliko loš da je filmska ekipa njihovu ljubavnu scenu prozvala scenom mržnje.

Angelina Jolie i Johnny Depp u filmu Turist Angelina Jolie i Johnny Depp u filmu Turist (Foto: Profimedia)

Angelina Jolie i Johnny Depp u filmu "Turist"

Holivudske zvijezde Angelina Jolie i Johnny Depp glumili su ljubavnike 2010. godine u akcijom nabijenom filmu „Turist“ redatelja Floriana Henckela von Donnersmarcka. No u stvarnosti nisu se slagali. Nakon snimanja svake scene, Depp se povlačio u svoju prikolicu jer nije htio s njom provoditi vrijeme. Smatrao je da je Angelina „puna sebe“. Ona mu je pak predbacivala što se nije fizički bolje spremio za ulogu.

Sophia Loren i Marlon Brando u filmu "Grofica iz Hong Konga"

U svojim memoarima po imenu „Yesterday, Today, Tomorrow: My Life“, Sophia Loren prisjetila se neugodnog trenutka sa snimanja filma „Grofica iz Hong Konga“ kada ju je Marlon Brando ničim izazvan neprimjereno dotaknuo.

Odjednom me stisnuo uza se. Okrenula sam se spokojno i puhnula mu u lice kao mačku koju su pogladili na krivu stranu i rekla – Da se više nikad nisu usudio to učiniti. Nikad više.

Iako je nakon tog incidenta više nije privatno dodirivao, glumici je bilo jako teško nastaviti s njim raditi na filmu znamenitog Charlieja Chaplina.

Tony Curtis i Marilyn Monroe u filmu "Neki to vole vruće"

Kada su Tonyja Curtisa pitali kako je to bilo ljubiti Marilyn Monroe u filmu „Neki to vole vruće, odgovorio je – Bilo je kao da ljubim Hitlera. Glumci koji su tumačili glavne likove u ovom filmskom hitu redatelja Billyja Wildera iz 1959. godine bili su i privatno u romantičnoj vezi. No njihov odnos se promijenio prije početka snimanja filma, što je utjecalo na njihovo ponašanje na setu.

Zamislite da svaki dan na poslu morate biti s bivšim?

Tony Curtis i Marilyn Monroe u filmu Neki to vole vruće Tony Curtis i Marilyn Monroe u filmu Neki to vole vruće (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju