Nekoliko je sigurnih znakova da nam je proljeće sve bliže (osim njegova kalendarskog početka) - dani su duži, temperature su više, a na ulicama su sve češći prizor predivne haljine.

U svakoj godini, pa tako i u ovoj, neki modeli haljina izdvoje se kao poželjniji od drugih. Naravno, najbolja je haljina ona u kojoj se najudobnije osjećamo, ali u nastavku teksta ipak smo izdvojili sedam modela haljina koje će se, ako je vjerovati modnim stručnjacima, nositi više nego druge.

Radi se o različitim modelima po pitanju boja, kroja i dužine pa će gotovo svatko uspjeti pronaći neki kojim će nadopuniti svoju kolekciju omiljenih haljina.

Slika nije dostupna Boja proljeća: 12 dokaza da u ormaru trebate imati ružičaste komade

1. Haljine dugih rukava

Haljine dugih rukava savršena su opcija za proljeće, posebno za njegove početke kada temperature još nitu toliko visoke. U obzir dolaze i jednostavni modeli, ali i oni s primjerice puf rukavima.

2. Haljine s kragnama

Već neko vrijeme popularni su komadi s velikim kragnama, a ovaj trend koji je voljela i princeza Diana oživio je modni brend Ganni. Polako su ga usvojili i svi drugi, a ovo proljeće kragna je dobrodošao dodatak na haljinama svih duljina.

Ankete

(8611) Koji od modela vam se najviše sviđa?

rezultati povratak glasova2163
rezultati

3. Svijetlo ružičaste haljine

Ružičasta je boja ovog proljeća pa ne čudi da svoje mjesto na ovom popisu imaju i haljine u ovoj boji. Naime, glavna poruka dizajnera, ali i kupaca je da u ovoj godini žele odjeću koja je radosna, a najlakši način za postizanje takvog dojma je odabir boja. Ružičasta se nametnula kao savršen izbor.

Slika nije dostupna Boja proljeća: 12 dokaza da u ormaru trebate imati ružičaste komade

4. Haljine od trapera

Traperice će u mnogim modnim kombinacijama zamijeniti haljine od trapera. Već neko vrijeme ni modni dizajneri ne mogu odoljeti privlačnosti ove skromne plave tkanine, a kada pričamo o udobnim i jednostavnim haljinama za proljeće, nemoguće je preskočiti modele od trapera.

5. Pletene haljine

Pletene haljine postale su jako popularne još u 2020. godini kao savršena opcija za situacije u kojima se želimo lijepo odjenuti, ali da nam je pritom i udobno. U proljetnim mjesecima u kojima su temperature dovoljno niske za ovu opciju birajte modele u svjetlijim bojama.

6. Zabavne mini haljine

Posljednjih nekoliko godina midi haljine dominirale su garderobama, ali za proljeće 20201. godine dizajnerske kuće poput Miu Miu i Louis Vuittona pripremile su mini modele. Zaigrani mini modeli raznih boja i uzoraka već imaju svoje mjesto i na policama puno pristupačnijih brendova.

7. Bijele "ljeto dolazi" haljine

Modna pravila nalažu da svaka žena u ormaru mora imati barem jednu malu crnu haljinu, međutim isto pravilo trebalo bi vrijediti i za bijele haljine koje su posebno omiljene u toplijem periodu godine. Uzevši u obzir ono što volite, odaberite model bijele haljine koji će vam najviše odgovarati i s njim ušetajte u ljeto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju