Nekoliko je sigurnih znakova da nam je proljeće sve bliže (osim njegova kalendarskog početka) - dani su duži, temperature su više, a na ulicama su sve češći prizor predivne haljine.

U svakoj godini, pa tako i u ovoj, neki modeli haljina izdvoje se kao poželjniji od drugih. Naravno, najbolja je haljina ona u kojoj se najudobnije osjećamo, ali u nastavku teksta ipak smo izdvojili sedam modela haljina koje će se, ako je vjerovati modnim stručnjacima, nositi više nego druge.

Radi se o različitim modelima po pitanju boja, kroja i dužine pa će gotovo svatko uspjeti pronaći neki kojim će nadopuniti svoju kolekciju omiljenih haljina.

Slika nije dostupna Boja proljeća: 12 dokaza da u ormaru trebate imati ružičaste komade

1. Haljine dugih rukava

Haljine dugih rukava savršena su opcija za proljeće, posebno za njegove početke kada temperature još nitu toliko visoke. U obzir dolaze i jednostavni modeli, ali i oni s primjerice puf rukavima.

2. Haljine s kragnama

Već neko vrijeme popularni su komadi s velikim kragnama, a ovaj trend koji je voljela i princeza Diana oživio je modni brend Ganni. Polako su ga usvojili i svi drugi, a ovo proljeće kragna je dobrodošao dodatak na haljinama svih duljina.

Koji od modela vam se najviše sviđa?

glasova:

3. Svijetlo ružičaste haljine

Ružičasta je boja ovog proljeća pa ne čudi da svoje mjesto na ovom popisu imaju i haljine u ovoj boji. Naime, glavna poruka dizajnera, ali i kupaca je da u ovoj godini žele odjeću koja je radosna, a najlakši način za postizanje takvog dojma je odabir boja. Ružičasta se nametnula kao savršen izbor.

Slika nije dostupna Boja proljeća: 12 dokaza da u ormaru trebate imati ružičaste komade

4. Haljine od trapera

Traperice će u mnogim modnim kombinacijama zamijeniti haljine od trapera. Već neko vrijeme ni modni dizajneri ne mogu odoljeti privlačnosti ove skromne plave tkanine, a kada pričamo o udobnim i jednostavnim haljinama za proljeće, nemoguće je preskočiti modele od trapera.

5. Pletene haljine

Pletene haljine postale su jako popularne još u 2020. godini kao savršena opcija za situacije u kojima se želimo lijepo odjenuti, ali da nam je pritom i udobno. U proljetnim mjesecima u kojima su temperature dovoljno niske za ovu opciju birajte modele u svjetlijim bojama.

6. Zabavne mini haljine

Posljednjih nekoliko godina midi haljine dominirale su garderobama, ali za proljeće 20201. godine dizajnerske kuće poput Miu Miu i Louis Vuittona pripremile su mini modele. Zaigrani mini modeli raznih boja i uzoraka već imaju svoje mjesto i na policama puno pristupačnijih brendova.

7. Bijele "ljeto dolazi" haljine

Modna pravila nalažu da svaka žena u ormaru mora imati barem jednu malu crnu haljinu, međutim isto pravilo trebalo bi vrijediti i za bijele haljine koje su posebno omiljene u toplijem periodu godine. Uzevši u obzir ono što volite, odaberite model bijele haljine koji će vam najviše odgovarati i s njim ušetajte u ljeto.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju