S obzirom na situaciju većina prijateljstava trenutačno se odvija "na daljinu". Većini je to sada nova situacija, ali oni ljudi koji već dugo održavaju prijateljstvo na daljinu lakše su se priviknuli na to.

Naime, njima nije ništa novo ne viđati prijatelje mjesecima, a ponekad i godinama. Međutim, bez obzira na to, i dalje uspijevaju imati prijateljski odnos prepun ljubavi i poštovanja. U nastavku provjerite zašto su baš prijateljstva na daljinu toliko posebna.

1. Svaki novi susret je poput praznika

Prijateljstva da daljinu prepuna su odbrojavanja. Kada dogovorite datum novog susreta, radujete mu se svakodnevno i doslovno odbrojavate dane, a kada se susret napokon i dogodi, obilježavate ga poput nekog velikog praznika ili blagdana. Sve je isplanirano u detalje, gdje ćete popiti kavu, otići na ručak ili izlet, prošetati…

Prijatelje koji žive u istom gradu viđamo češće pa smo se navikli na ideju da su uvijek tu negdje u blizini, ali zato nijednu sekundu vremena provedenu s prijateljima koji dolaze izdaleka ne uzimamo zdravo za gotovo.

Slika nije dostupna Horoskop i prijateljstvo: Što možete očekivati od svoje najbolje prijateljice?

2. Prijatelji na daljinu ne znaju za svađe

Žustre rasprave i svađe gotovo da i ne postoje u ovakvom tipu prijateljstva. Kada ste zajedno, nemate vremena za njih, a kada ste odvojeni, jednostavno ne komunicirate na način koji bi mogao izazvati razmirice. S prijateljima koje viđamo često lakše se porječkamo oko nekih nevažnih stvari.

3. Jedinstvena povezanost

Možda su već godinama udaljeni tisuće kilometara, ali uvijek će poznavati onaj dio vas koji novi prijatelji ne mogu upoznati. Oni vas znaju iz nekih drugih vremena, uz njih ste rasli i mijenjali se, stvarali posebne uspomene. Ono najvažnije - ostali ste jedno uz drugo unatoč udaljenosti. Zato je vaša povezanost jedinstvena i ne može se mjeriti s novim prijateljstvima.

Slika nije dostupna U najboljem društvu: 10 parova slavnih prijateljica na crvenom tepihu

4. Prijateljstvo na daljinu zahtijeva trud i organizacijske vještine

Ako živite u različitim vremenskim zonama, uvijek morate dogovarati termin duljeg videopoziva ili chata. Netko će se uvijek morati malo prilagoditi, ostati dulje budan ili ustati ranije. Naravno, to vam nikad nije problem jer se radujete svakom trenutku koji možete provesti zajedno, makar i putem virtualnog svijeta.

5. Udaljenost stvara nove teme za razgovor

U razgovoru s prijateljima na daljinu nikad nije dosadno. Zapravo, uglavnom se dogodi to da nemate dovoljno vremena kako biste si ispričali sve novo što se dogodilo. Udaljenost, različita okolina i svakodnevica rezultiraju novim iskustvima koja postaju neiscrpna tema razgovora.

6. Ništa ne staje na put ovom prijateljstvu

Koliko ste puta odgodili kavu zbog neodgodivih obaveza koje ponekad nisu ni postojale, nego vam se jednostavno nije dalo na kavu? Kada su u pitanju prijatelji na daljinu, zbog njih smo spremni odgoditi baš sve jer su nam rijetki susreti s njima prioritet. Ako vam kilometri nisu stali na put, neće ni ništa drugo.

Slika nije dostupna "Šefica" ili srodna duša? Horoskop otkriva kakva ste prijateljica

7. Odnos temeljen na iskrenoj privrženosti

Možda si to ne želimo priznati, ali mnoga naša prijateljstva zapravo su stvar pogodnosti. To ne znači da nisu iskrena, samo su drugačija jer su nastala na drugačijim temeljima. Ponekad se jednostavno nađete na istom mjestu, u isto vrijeme i u istim okolnostima i tako stvarate odnos.

Na primjer, prijateljstva na radnom mjestu ili fakultetu imaju potpuno drugačiju dinamiku od ovih klasičnih jer se družimo s ljudima s kojima možda i nemamo previše zajedničkog. Prijateljstva na daljinu rezultat su prave iskrene privrženosti. Trudimo se održati ih jer volimo svoje prijatelje, a ne zato što to moramo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju