Radovi u vrtu u punom su jeku, a treba li vam malo dodatnog poticaja da i vi uzmete grablje, lopaticu i kanticu za zalijevanje u ruke te počnete otkrivati čari i dobrobiti vrtlarenja, možda vas potaknu slatke sitnice za radove u vrtu koje smo pronašli u trgovinama.

Galerija Sitnice koje će vrtlarenje učiniti još ljepšim i ugodnijim - 5 Sitnice koje će vrtlarenje učiniti još ljepšim i ugodnijim - 6 Sitnice koje će vrtlarenje učiniti još ljepšim i ugodnijim - 8 +4 Jysk, jedna posudica 24,95 kn  

Vrt je predivan ukras svakog doma, pa makar bio i sasvim mali i napravljen u kutu balkona. Osim što ćemo imati lijepo okruženje, i samo vrtlarenje je aktivnost koja blagotvorno i umirujuće djeluje na naše tijelo i um. Toliko je dobrobiti vrtlarenja, a jedna je i ta da topi kalorije.

Vrt je predivan ukras svakog doma, pa makar bio i sasvim mali i napravljen u kutu balkona

Osim što pomaže u topljenju kalorija, odnosno mršavljenju, vrtlarenje povoljno djeluje na zdravlje, kondiciju i mnoge organe. Između ostalog, pomaže u jačanju srca, povećava izdržljivost i snagu te na taj način smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara. Kada radite u vrtu aktivirate skoro svaki mišić u tijelu, pogotovo leđa, ruke, abdomen, stražnjicu, bedra i ruke. Jaki mišići popravljaju držanje te mogu zaštiti tijelo od ozljeda i mnogih drugih zdravstvenih tegoba.

Pribor za vrtlarenje "Zen" mršavljenje: Što se sve dogodi u tijelu ako 60 minuta radite u vrtu?

Lavanda Pet vrsta cvijeća koje neće zamjeriti ako ih zaboravimo zaliti

Redovitim vrtlarenjem ojačat ćete mišiće gležnjeva i stopala zbog čega će vam se poboljšati ravnoteža i fleksibilnost, čime ćete pak smanjiti rizik od ozljeda i padova. Vrtlari imaju manju razinu hormona stresa kortizola, bolje spavaju, lakše se opuštaju i dobrog su mentalnog zdravlja.

Sve su to odlični razlozi da se svatko od nas okuša u vrtlarenju, a radove na zraku još će ljepšima i ugodnijima učiniti sedam slatkih sitnica za vrtlarenje koje smo pronašli u trgovinama. Lako moguće da će vam uz njih vrtlarenje postati omiljeni hobi.

Sitnice koje će vrtlarenje učiniti još ljepšim i ugodnijim - 3 Vivre, 45 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju