Višegodišnje biljke ili trajnice izrazito su zahvalne za održavanjezbog toga što jednom kad posade nije ih potrebno ponovo presađivati, a osim toga uljepšavaju balkon ili vrt jer cvjetaju svake godine

Galerija

Za ljubitelje cvijeća rano proljeće idealno je vrijeme za razmišljanje o tome kako ukrasiti svoj balkon ili vrt. Kako ne biste morali gubiti vrijeme na često presađivanje, koje najčešće zauzima puno mjesta, pogotovo ako se radi na balkonu, razmislite o kupnji višegodišnjih biljki ili trajnica.

U trgovinama, tržnicama i rasadnicima mogu se kupiti sjemenke ili mlade trajnice.

Ovim potezom uštedjet ćete svoj novac i dragocjeno vrijeme, a rascvjetano cvijeće i biljke ukrašavat će vaš prostor iz sezone u sezonu. Još je jedna prednost trajnica ta što nisu zahtjevne za održavanje te uspijevaju čak i ako na njih s vremena na vrijeme "zaboravite".

U trgovinama, tržnicama i rasadnicima mogu se kupiti sjemenke ili mlade trajnice. Mlade trajnice dolaze u plastičnim posudicama koje je potrebno presaditi u zemlju ili teglicu, a za sadnju sjemenki potrebno je napuniti teglice do 3/4 zemljom, lagano rasporediti sjeme te na njega dodati tanak sloj zemlje koji će prekriti sjemenke.

Nakon svakog presađivanja potrebno je zaliti trajnicu i prihraniti je sa supstratom. Kako bismo vam olakšali izbor pri kupnji, donosimo vam pet trajnica koje će vas rascvjetano uveseljavati svake godine:

1. Ehinacea

2. Uresnica

3. Dnevni ljiljan

4. Lavanda

5. Djevojačko oko