Ljubav je neophodan "sastojak" svake uspješne veze ili braka, ali postoje još neki koji garantiraju da će vaša veza ili brak potrajati. Znate li što svakoga dana rade ljudi u dobrim brakovima?

 

1. Poštuju se

Poštivati individualne želje i potrebe svojeg partnera važan je dio u građenju stabilne veze koje će trajati. Ne morate dijeliti iste interese, niti provoditi svo svoje slobodno vrijeme zajedno, ali svakako trebate imati razumijevanja kada druga strana želi izraziti svoju osobnost.

2. Rade kompromise

Ne možete dobiti baš sve u životu niti ugoditi svakoj želji svojeg partnera. No ako ste spremni na kompromis, riješit ćete svaki potencijalni sukob dobrovoljnim dogovorom od kojeg će profitirati obje strane.

Prepoznajete li kod sebe ili supruga znakove udaljavanja? Sedam znakova da se suprug udaljava od vas i da je vrijeme za nešto poduzeti

3. Razgovaraju iskreno

Parovi u uspješnim brakovima razgovaraju o svemu na iskren način. Oni nemaju velikih tajni, a o svakom problemu raspravljaju otvorena srca.

4. Ne skrivaju troškove

U dobrom braku nema mojeg novca i tvojeg novca. Čak i kada nemaju zajednički bankovni račun, supružnici otvoreno raspravljaju o trošenju sredstava koji su im na raspolaganju.

Vjenačani prsten "Oprostila sam nevjeru i to je bila najbolja stvar koju sam učinila u životu"

5. Potiču partnera na zdrave navike

U zdravom tijelu živi zdravi duh. Baš zato se partneri u dobrim vezama i brakovima međusobno se potiču na zdrav život - od konzumiranja bolje hrane, do redovite tjelovježbe i boravka na svježem zraku. Također vode računa i o mentalnom zdravlju svog partnera.

6. Dodiruju se

Dodir je važna komponenta svake uspješne veze ili braka. Pritom ne mislimo samo na dodirivanje u seksualnom kontekstu, već i na male geste poput držanja za ruke, milovanja po kosi, masiranje ramena i sličnih poteza koje provjereno jačaju intimnost među partnerima.

7. Razmišljaju dugoročno

Život je prepun nepredvidivih situacija, ali to ne znači da ćemo odustati od planova. Parovi u kvalitetnoj vezi i braku planiraju sve - od odmora, kupovine nekretnine ili auta, djeteta. Jedno drugome obvezuju se na potporu i suživot, a to sa sobom nosi i mnoštvo dugoročnih planova koje će zajedno pokušati ostvariti.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju