Avokado, jedno od najboljih vrsta voća na svijetu, nije se zadržao samo na našim tanjurima. Ta zgodna voćka poslužila je i kao inspiracija u dizajnu raznih predmeta i sitnica koje će poželjeti imati svaka ljubiteljica famoznog avokada.

Galerija Predmeti iz trgovina inspirirani avokadom - 1 Predmeti iz trgovina inspirirani avokadom - 2 Predmeti iz trgovina inspirirani avokadom - 5 +4 Soludos (Yoox), 593 kn  

Posljednjih godina avokado je sve popularniji u našoj prehrani, što i ne čudi s obzirom na to da je riječ o jednoj od najzdravijih namirnica na svijetu. Njegova je posebnost i u tome što se pretežno sastoji od masti, za razliku od svog drugog voća, koje ponajprije čine ugljikohidrati.

Najpopularniji je način konzumiranja avokada u obliku namaza, poznatom kao guacamole, ali od te superzdrave voćka koja osvaja i svojim primamljivim, bucmastim oblikom, može se raditi i umak, polovice avokada mogu se puniti raznim smjesama i slično.

Neonski znak \'Central Perk\' iz serije \'Prijatelji\' može se kupiti u online trgovini Firebox Baš kao u "Prijateljima": Neonski znak slavnog kafića koji možete staviti u svoju sobu

Zgodan izgled avokada inspirirao je i brojne brendove da tu voćku stave na svoje proizvode, a mi smo u trgovinama pronašli sedam predmeta koje će poželjeti imati svaka prava ljubiteljica avokada.

Predmeti iz trgovina inspirirani avokadom - 7 Firebox, 176 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju