Djevojčica Mia iz Vrbasa prerano se upoznala s pojmovima kao što su diskriminacija i rasizam. Zbog romskog porijekla postala je meta redovitog maltretiranja vršnjaka koji su joj, između ostalog, poklonili žicu uz komentar kako žele dati svoj doprinos skupljanju bakra.

Onda je zbog svega ostala bez pratnje za malu maturu i bila bi to još jedna klasična balkanska priča o diskriminaciji pred kojom većina zatvara oči, da se u nju nije umiješala Seka Aleksić.

Seka nije zažmirila, ona je odmah reagirala. Evo ja ću s njom na maturu. Gdje je ta djevojčica, napisala je na Twitteru.

Nisu ovo bile prazne riječi jer je pjevačica vrlo brzo stupila u kontakt s obitelji djevojčice i potvrdila da će uistinu biti njezina pratnja. Obećanje je ispunila. Prije dva dana došla je u Vrbas, primila Miju pod ruku i odvela je na proslavu male mature.

Seka je svojim potezom prije svega pokazala kako biti Čovjek. Moglo je sve ostati samo na riječima podrške, ali ona zna da se društvo mijenja isključivo djelima.

Svoj utjecaj iskoristila je za ispravnu stvar te očitala lekciju svima koji pokušavaju posijati sjeme mržnje i razdora: Diskriminacija ne smije biti dio našeg svijeta. Svako dijete, bez obzira na nacionalnost, zaslužuje osjećati se voljeno. Neka naša djela govore više od riječi. Voljela bih da smo društvo u kojem se svatko osjeća prihvaćeno i vrijedno.

Slika nije dostupna Što napraviti kad se vaše dijete nekom ruga?

Djevojčica Kako razgovarati s djecom o ljudima drugačije boje kože?

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju