Cynthia Nixon 9. travnja slavi 57. rođendan, a uloga odvjetnice Mirande Hobbes koja ju je proslavila u seriji "Seks i grad" ima već 35 godina. Cynthia je za ulogu Mirande osvojila nagradu Emmy i dvije nagrade Screen Actors Guild Awards, a povodom rođendana glumice prisjetili smo po čemu je njezin lik u "Seksu i gradu" bio toliko poseban i inspirativan.

Iako većina fanova serije "Seks i grad" možda nisu ljubitelji Mirandinog lika i djela, ona je zapravo jako inspirativna i možda je od sve četiri junakinje jedina dovoljno čvrsto na zemlji da povjerujemo svakoj riječi iz njezinih usta.

Uvijek sarkastična, obilato cinična, oštrog uma i jezika poput britve, Miranda Hobbes je, ako nas pitate, apsolutno jedan od najinspirativnijih likova u cijeloj seriji.

1. Miranda se nikad ne ustručava reći kako stvari doista stoje.

Nikada neće ostati dužna nekome reći ono što ga ide, pa čak ni kada su u pitanju njezine najbolje prijateljice. Mnogi joj to zamjeraju, no nije li to ljepše nego da nam netko u lice govori ono što želimo čuti, dok pravu istinu govori tek onda kada nam okrene leđa?

2. Ne dopušta da tuđa uvjerenja poljuljaju njezine stavove, niti se povodi za tuđim mišljenjima.

Sjetite se samo scene kada je izletila iz sobe s kipićem djevice Marije! Ona uživa u kavi, pitama, seksu, i vibratorima kada seksa nema, i ne srami se to priznati.

3. Miranda je najrealniji lik u seriji.

Neprestano analizira sebe, svoje misli i svoje postupke nastojeći shvatiti svijet oko sebe i logiku po kojoj svijet oko nje funkcionira. Iako volimo da nas likovi iz serija odvedu u jedan svijet nešto udaljeniji od našega (možda je fanovima Miranda baš zato najmanje draga), ona nas uspijeva držati čvrsto na zemlji. I pruža odličnu perspektivu iz koje bismo ponekad i sami trebali gledati na svijet.

Zbog zajedničke scene Aidana, Carrie, Charlotte i Mirande još se više veselimo nastavku serije "I tek tako" Aidan s Carrie, Charlotte i Mirandom u novim scenama serije 'I tek tako' - 4 Aidan s Carrie, Charlotte i Mirandom u novim scenama serije 'I tek tako' - 5 Aidan s Carrie, Charlotte i Mirandom u novim scenama serije 'I tek tako' - 1 +1 Aidan s Carrie, Charlotte i Mirandom u novim scenama serije 'I tek tako' - 2

Kim Cattrall - 2 Kim Cattrall: 10 životnih lekcija koje bi potpisala i Samantha Jones

4. Uvijek se zauzima za svoje prijatelje i čuva im leđa.

Pa čak i ako je oni povrijede, razočaraju svojim komentarima ili joj zamjere na njezinima. A to su prijatelji kakve želimo imati i kakvi želimo i sami biti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju