Cynthia Nixon na današnji dan slavi svoj 51. rođendan, a uloga koja ju je proslavila u seriji "Seks i grad" iduće će godine proslaviti svoj 30. Ove godine za nju možda nema okruglih obljetnica, ali smo mi zato povodom njezinog rođendana svejedno uspjeli pronaći više nego dovoljno razloga zašto je volimo i čime nas inspirira

Iako većina fanova serije možda nisu ljubitelji Mirandinog lika i djela, ona je zapravo jako inspirativna i možda je od sve 4 junakinje jedina dovoljno čvrsto na zemlji da povjerujemo svakoj riječi iz njezinih usta.

Uvijek sarkastična, obilato cinična, oštrog uma i jezika poput britve, Miranda Hobbes je ako nas pitate apsolutno jedan od najinspirativnijih likova u cijeloj seriji.

1. Miranda se nikad ne ustručava reći kako stvari doista stoje. Nikada neće ostati dužna nekome reći ono što ga ide, pa čak ni kada su u pitanju njezine najbolje prijateljice. Mnogi joj to zamjeraju, no nije li to ljepše nego da nam netko u lice govori ono što želimo čuti, dok pravu istinu govori tek onda kada nam okrene leđa?

2. Ne dopušta da tuđa uvjerenja poljuljaju njezine stavove, niti se povodi za tuđim mišljenjima. Sjetite se samo scene kada je izletila iz sobe s kipićem djevice Marije! Ona uživa u kavi, pitama, seksu, i vibratorima kada seksa nema, i ne srami se to priznati.

3. Miranda je najrealniji lik u seriji – neprestano analizira sebe, svoje misli i svoje postupke nastojeći shvatiti svijet oko sebe i logiku po kojoj svijet oko nje funkcionira. Iako volimo da nas likovi iz serija odvedu u jedan svijet nešto udaljeniji od našega (možda je fanovima Miranda baš zato najmanje draga), ona nas uspijeva držati čvrsto na zemlji. I pruža odličnu perspektivu iz koje bismo ponekad i sami trebali gledati na svijet.

4. Uvijek se zauzima za svoje prijatelje i čuva im leđa, pa čak i ako je oni povrijede, razočaraju svojim komentarima ili joj zamjere na njezinima. A to su prijatelji kakve želimo imati i kakvi želimo i sami biti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju