Prema mnogim istraživanjima, jedna se specifična "situacija" uvijek nalazi na visokom mjestu liste seks neugodnjaka u spavaćoj sobi.

U pitanju je - seks tijekom menstruacije. Od njega strepe i žene i muškarci.

Ženama je ideja seksa tijekom menstruacije često odbojna jer je prvo na što pomisle "nered" koji se može dogoditi u toj situaciji. Istodobno se srame priznati da je njihova želja za seksom tih dana u mjesecu izrazito velika, a uzrokuje ju navala hormona koja se događa tijekom menstruacije.

S druge strane, muškarcima je neugodno priznati partnerici da ih menstruacija ne odbija od seksa.

Postoji puno mitova i zabluda o seksu tijekom menstruacije, a u nastavku pročitajte sve što morate znati o tome.

1. Liječnici ga odobravaju. S medicinske strane nema prepreka za seks tijekom menstruacije. "Partneri mogu slobodno nastaviti sa seksualnim odnosom tih dana u mjesecu, dokle god je ženi ugodno u toj situaciji. To je potpuno normalno i sigurno za oba partnera", rekla je za Health doktorica Tara Ford iz Medicinskog centra za žensku seksualnost u New Yorku.

2. Mogao bi vam se svidjeti. Razina estrogena i testosterona niska je u prvom danu menstruacije, ali onda se počinje dizati. S rastom hormona događa se i veliki rast seksualne želje pa se mnoge žene lako uzbude tijekom menstruacije.

Naravno, one žene koje imaju teške menstruacije popraćene bolnim grčevima ne mogu se fokusirati na seksualno zadovoljstvo, ali mnogi stručnjaci kažu da je upravo orgazam "tableta protiv bolova" koja im može pomoći u ublažavanju menstrualnih grčeva.

3. Nemojte zaboraviti na zaštitu. Neki muškarci raduju se seksu tijekom menstruacije jer misle da žena tijekom nje ne može zatrudnjeti pa ne trebaju koristiti kondome. Upravo je to jedna od najvećih zabluda.

Kod žena čija menstruacija traje više od 6 dana može se dogoditi poklapanje s ovulacijom, a uz to spermatozoidi mogu preživjeti od 3 do 5 dana pa može doći i do nenadanog začeća.

Provjerite i koje probleme s menstruacijom ne smijete skrivati od svog ginekologa.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju