Svađe nisu nimalo ugodna pojava u vezi, ali ako se pokušavaju riješiti na pravi način mogu biti vrlo korisne. No postoje situacije koje nikako ne pomažu već samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti. Želite li izbjeći žustre svađe s partnerom dobro razmislite o svojim reakcijama i doznajte 4 najčešće situacije s kojima možete izluditi svog partnera

1. Pamti pa vrati
Puno puta riješene nesuglasice zapravo nisu uopće riješene u potpunosti, a za to su žene najveću stručnjaci. Za to su zaslužne stare situacije koje svaki puta iz nekog razloga ponovno isplivaju na površinu. Želite li izbjeći ovakav način nakupljanja negativne energije rješavajte tekuće probleme, a stvari koje su vas povrijedile u prošlosti neka tamo i ostanu.

2. Ultimatumi
Svađe nisu nimalo zabavne, posebno kada je riječ o 'prljavoj igri'. Igra s emocijama može biti vrlo opasna. Ultimatumi poput ' Ako budeš to i dalje radio ja ću te ostaviti' nisu nikakvo rješenje problema, dapače na takav način samo rasplamsavate negativne emocije kod svog partnera koji je u toj situaciji doslovno stjeran u kut.

Svađe nisu nimalo zabavne, posebno kada je riječ o 'prljavoj igri', a igra s tuđim emocijama može biti vrlo opasna

>> 5 načina kako reći partneru da je vrijeme za dijetu

3.'Durenje' u tišini
Postoji li išta iritantnije nego kad partner na svađu odgovara 'durenjem' u tišini. Iako je to vrlo česta ženska reakcija ona ne zaobilazi niti muškarce.

Hladni i rezervirano ponašanje tijekom rasprave dodatno će rasplamsati strasti, a rezultat će samo biti neriješeni problemi koji se samo gomilaju i pretvaraju u nešto puno gore i kompliciranije. Pređite preko svog ponosa i pokušajte riješiti problem dok je još svjež i aktualan.

>> 15 najčešćih fitilja za svađu s partnerom

4. Histeričan napad
Istraživanja su pokazala kako muškarci puno gore podnose stres uzrokovan žustrim raspravama u vezi nego žene. Razlog je taj što žene puno više pričaju o svom problemu te ga nerijetki podijele s primjerice prijateljicom dok muškarci takve stvari drže za sebe i intimne razgovore najčešće dijele jedino sa svojom partnericom.

Upravo zbog toga kada osjetite blagu histeriju nakon što ste negativnu situaciju u vezi raspravile s nekom bliskom osobom i potrebu da na kraju dana svoje nakupljene frustracije prenesete partneru dajte mu vremena da se upozna sa situacijom koja vas muči.