Svađe nisu nimalo ugodna pojava u vezi, ali ako se pokušavaju riješiti na pravi način mogu biti vrlo korisne. No postoje situacije koje nikako ne pomažu već samo dodatno rasplamsavaju negativne strasti. Želite li izbjeći žustre svađe s partnerom dobro razmislite o svojim reakcijama i doznajte 4 najčešće situacije s kojima možete izluditi svog partnera

1. Pamti pa vrati
Puno puta riješene nesuglasice zapravo nisu uopće riješene u potpunosti, a za to su žene najveću stručnjaci. Za to su zaslužne stare situacije koje svaki puta iz nekog razloga ponovno isplivaju na površinu. Želite li izbjeći ovakav način nakupljanja negativne energije rješavajte tekuće probleme, a stvari koje su vas povrijedile u prošlosti neka tamo i ostanu.

2. Ultimatumi
Svađe nisu nimalo zabavne, posebno kada je riječ o 'prljavoj igri'. Igra s emocijama može biti vrlo opasna. Ultimatumi poput ' Ako budeš to i dalje radio ja ću te ostaviti' nisu nikakvo rješenje problema, dapače na takav način samo rasplamsavate negativne emocije kod svog partnera koji je u toj situaciji doslovno stjeran u kut.

Svađe nisu nimalo zabavne, posebno kada je riječ o 'prljavoj igri', a igra s tuđim emocijama može biti vrlo opasna

>> 5 načina kako reći partneru da je vrijeme za dijetu

3.'Durenje' u tišini
Postoji li išta iritantnije nego kad partner na svađu odgovara 'durenjem' u tišini. Iako je to vrlo česta ženska reakcija ona ne zaobilazi niti muškarce.

Hladni i rezervirano ponašanje tijekom rasprave dodatno će rasplamsati strasti, a rezultat će samo biti neriješeni problemi koji se samo gomilaju i pretvaraju u nešto puno gore i kompliciranije. Pređite preko svog ponosa i pokušajte riješiti problem dok je još svjež i aktualan.

>> 15 najčešćih fitilja za svađu s partnerom

4. Histeričan napad
Istraživanja su pokazala kako muškarci puno gore podnose stres uzrokovan žustrim raspravama u vezi nego žene. Razlog je taj što žene puno više pričaju o svom problemu te ga nerijetki podijele s primjerice prijateljicom dok muškarci takve stvari drže za sebe i intimne razgovore najčešće dijele jedino sa svojom partnericom.

Upravo zbog toga kada osjetite blagu histeriju nakon što ste negativnu situaciju u vezi raspravile s nekom bliskom osobom i potrebu da na kraju dana svoje nakupljene frustracije prenesete partneru dajte mu vremena da se upozna sa situacijom koja vas muči.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju