Stručnjaci su došli do zaključka da je potrebno između 90 sekundi i četiri minute da bismo odlučili sviđa li nam se netko ili ne, a naš govor tijela prvi je pokazatelj. Naime, prije nego što bilo što izgovorimo, više od 80 posto prvog dojma o sebi dajemo pogledom, načinom hoda i držanjem. Donosimo prve znakove koji otkrivaju da se nekom sviđate

Način kako vas gleda
U razgovoru s osobom koju ne poznajemo, posebno kada je riječ o poslovnom okruženju pogled nam je usmjeren na oči i nos sugovornika, dok u razgovoru s prijateljima i obitelji vaš se pogled počinje spuštati i pomicati od oka do oka, preko nosa do usana.

No u razgovoru s osobom koja vam se sviđa vaš pogled počinje vrludati i širiti te šarati ramenima, kosom i postepeno cijelim tijelom. Osjetite li da vas muškarac promatra na ovaj način, budite sigurni da ga zanimate.


Pomicanje obrva

Iako obrve ne možemo puno pomicati, one su itekako značajni govor tijela koji otkriva puno više nego što mislimo. Stručnjaci čak smatraju da je to jedan od najprepoznatljivijih neverbalnih znakova kojim se služi čovjek.

U trenutku kada nas ugleda osoba kojoj se sviđamo, njegove se obrve refleksno pomiču gore ili dolje te to možemo nazvati jednim od prvih pokazatelja zavođenja.

Pokreti tijela
Govor tijela može biti vrlo zanimljiv pokazatelj prvih znakova zanimanja za drugu osobu. Istraživanja su pokazala kako u situaciji kada smo okruženi s većim brojem ljudi barem jedan dio tijela poput nogu, stopala, ramena ili ruku usmjeravamo prema osobi koja nam se sviđa. To je neverbalni pokazatelj da vam je ta osoba itekako naklonjena.

>> 12 znakova koji otkrivaju lošeg ljubavnika

>> 5 ženskih signala koje muškarci jednostavno ne razumiju

Treptaj oka
Jeste li znali da treptanje nije samo znak zavođenja starih holivudskih filmova već fizička nesvjesna radnja koja također pokazuje da smo se zagrijali za neku osobu.

Ako vam se svidi ono što vidite, zjenice će vam postati sve šire, a broj treptaja će se naglo povećati. Ovakvu reakciju ne možemo kontrolirati, a može ispasti vrlo simpatična i zavodljiva, posebno kod žena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju