Rečenicu iz naslova čula sam davnih dana od jednog zaljubljenika u konzumiranje 'tripova'. Ponovno mi se u glavi pojavila kad sam još jednom postala svjesna nevjerojatne ljudske sposobnosti da živi u vlastitim izmišljenim sličicama

Sigurno vam se barem jednom u životu dogodilo da živite u nekom filmu za koji svi vaši bližnji vide koliko je zapravo nerealan za vas. Ali vi ga ne vidite! Ne samo da ga ne vidite, već vidite nešto sasvim drugo! Baš kao da ste na nekom halucinogenom sredstvu! 

Ponovno sam se sjetila te rečenice proteklog vikenda. Naime, moja se kolegica trebala udati u subotu. Godinu dana planirala je svadbu, rezervirala vjenčanicu, odabrala pozivnice i onda u roku od mjesec dana BUM! Totalni preokret situacije...

Fenomenalno je kako ljudski mozak brzo može mijenjati našu vlastitu realnost! Ako ste skloni vjerovati da je život koji nam se događa, samo naša vlastita kreacija koju biramo na uglavnom, nesvjesnoj razini.

Možemo lako zaključiti i da je ljubav zapravo samo naša trenutačna sličica odnosa s određenom osobom. No, oslobađajuće je ili možda zabrinjavajuće? da može nestati onog trenutka kada mi odlučimo da je završena. 

Jučer smo voljeli, sutra ćemo odlučiti da to nije to i više nećemo voljeti.

Novi post pročitajte na blogu Ane-Marije Ivaniš.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju