Virtualne poruke elektroničke pošte i Facebooka, kao i SMS poruke omogućuju lakšu poslovnu i prijateljsku komunikaciju, ali i olakšano flertovanje. Kako bi se uvjerili u partnerovu vjernost, neke ne prezaju od zavirivanja po mobitelima i kompjutorima. Jeste li jedna od njih?

Na pitanje da li čitaju emailove i SMS poruke svojih supružnika, osam posto muškaraca i 14 posto žena odgovorilo je potvrdno, prenosi Mondo.

Ustanovljeno je i da u 20 posto slučajeva jedan, a nerijetko i oba supružnika provjeravaju što se sve nalazi u partnerovom kompjutoru.

Istraživanje, kojim je obuhvaćeno blizu 1.000 britanskih parova prosječne dobi od 49 godina sa dužim bračnim stažom, proveli su stručnjaci Ekonomske škole u Londonu.

'Otkrili smo da postoji visoki stupanj špijuniranja unutar bračnih zajednica', kaže Ellen Helsper koja je vodila istraživanje.

'Ono što nas je najviše začudilo jest činjenica da žene puno češće špijuniraju od muškaraca', dodala je navodeći da to pobija teoriju da je ljepši spol slabije tehnološki potkovan od muškaraca.

>> Seks, razvod i SMS: Dečki. zašto ne brišete svoje poruke?

'Izgleda da su u stanju premostiti taj problem ako osjete da im je veza u opasnost' zaključuje Helsper.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju