Jesu li muškarci zaista promiskuitetni po prirodi i je li njihova vjernost uvjetovana time koliko ih žene drže na oku? Najnovija knjiga posvećena odnosima i vezama donosi malo drugačiju teoriju

Sigurno ste već nakon (ne)opravdane sumnje u vjernost svog partnera, od svojih prijateljica čuli rečenicu 'ako ja napravio jednom, sigurno će ponovno'. Ako je suditi po najnovijoj knjizi posvećenoj toj tematici 'Infidelity: Survival Guide' autora Davida Lustermana, ta je tvrdnja djelomično istinita.

'Mali je broj muškaraca koji varaju jer imaju 'nevjernički gen'. Većina ih šara jer im u vezi nešto nedostaje, to nije nužno seks, već može biti i nedovoljno dobivene pažnje ili uzbuđenja bilo koje vrste' pojasnio je autor.

Većina muškaraca šara jer im u vezi nešto nedostaje, i to nije nužno seks

Do trenutka nevjere, nezadovoljstvo se nakupljalo kroz neko duže vrijeme. Većina muškaraca koja je učinila preljub nije bila ni svjesna koliko je blizu toga dok mu se nije ukazala prilika za njega.

Hoće li do njega ponovno doći ovisi o tome kako će se zajedno s partnerom postaviti prema takvoj situaciji' dodao je.

Možete li mu oprostiti nevjeru?

Rješenje za taj problem, kao i uostalom za sve bračne nesuglasice i nezadovoljstva je razgovor i razumijevanje svog partnera. Bitno je da vam on sam kaže što ga muči, je li to nedostatak seksa i neuživanje u njemu ili nedostatak pažnje.

Može li se stati na kraj nevjeri?

Jednom kada uvidi kako se ne mora boriti za vašu pažnju, neće je imati razloga tražiti kod drugih.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju