U zadnjih deset godina populariziralo se zavođenje preko interneta. To nije ni čudno, s obzirom na prednosti koje nudi online komunikacija. Ljudi danas iz udobnosti svoga doma pokušavaju naći partnera, što je znatno manje stresno

Na internetu smo svi jednaki: loš izgled, loše oblačenje ili skromna financijska situacija ne umanjuju izglede, zbog čega mnogi baš ovdje traže svoju šansu za nalaženje partnera

Najveća prednost cyber barenja je opuštenost same situacije. Dok ploviš internetom ne koče te nikakve društvene norme i možeš se ohrabriti i pisati ono što možda u pravom životu ne bi imao hrabrosti reći.

Na internetu smo svi jednaki: loš izgled, loše oblačenje ili skromna financijska situacija ne umanjuju izglede, zbog čega mnogi baš ovdje traže svoju šansu za nalaženje partnera.

Neverbalna komunikacija, koja je mnogim ljudima velika mana, u cyber prostoru nema nikakvu ulogu. Sve se svodi na verbalno izražavanje, pa svi koji imaju problema s govorom tijela na Internetu traže svoje šanse.

Internet više nije mjesto samo za geekove i ljude bez društvenog života. Nađe se tu i podosta zgodnih cura. Pojedini bariteljski stručnjaci i zavodnički gurui gledaju na Internet kao na važan izvor potencijalnih spojeva i seksualnih avantura, pa svoje učenike potiču da idu u cyber prostor i traže partnerice.

No, neki pak misle da je to veliko gubljenje vremena.
Nema sumnje, čovjek koji proučava muško-ženske odnose poput mene jednostavno ne može zaobići fenomen cyber barenja.

Dapače, valja ga bar površno istražiti. U tu svrhu bile su mi potrebne dvije stvari: iskusni savjetnik koji se kuži u internet igrice i naravno lažni profil. Savjetnicu sam našao u prijateljici Aneri, privlačnoj djevojci koja iz nepoznatih razloga stalno visi na internetu i poznaje sva cyber bariteljska mjesta.

Ona me je uputila na stranice gdje se traže partneri. Lažni profil stvorio sam s puno entuzijazma: rođen je Manuel Mikić, sasvim prosječan Hrvat, pomalo lijen, ali definitivno velikih cyber ambicija. Igre su mogle početi...

Više pročitajte na stifmeisterovom blogu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju