Osim ako nemate petnaest godina, sigurno ćete se susretati s pojmom 'bivša'. Baviti se s bivšom nikada nije lagan zadatak, osobito ako je 'bivša' bila savršena i zgodna. No, što ako je neurotična i prati vas u stopu ili je preomiljena i svi je obožavaju? Mi imamo taktiku za svaki tip njegove bivše!

1. Kada je bivša savršena...

Vi ste prava sretnica, jer ona nije savršena za njega,nego za vas. Takva bivša zna da je on stvar prošlosti i tako se ponaša. Naravno, da bi bilo bolje da ona ne postoji, ali kad je već tu bolje da je takva. Ona zna da ste vi sada s njim, počela je novi život i ne stvara vam nikakvu prijetnju.

Prekid je prošao prijateljski i to je uvelike olakšalo stvari za svo troje. Za nju baš ne možete reći da vam je najbolja prijateljica, no s njom nije neugodno pročavrljati.

Taktika

Ako je bivša takva, odlično. No, izbjegavajte s njom raspravljati o intimnim i privatnim temama. Nju doista više ne zanima vaš partner i dok je to tako, nemate se zbog čega uzrujavati.

2. Bivša je napadačica

Ona se nije pomirila s prekidom i ponaša se kao ljepilo. Ona je svugdje, u kafiću, na placu i ima isti krug prijatelja kao i vaš dečko. Logično. No, viđate je stalno. Previše.

Bivša-napadačica je prava noćna mora, jer mu se stalno nabacuje, daje dvosmislene izjave i naglašava zajedničke trenutke i uspomene s VAŠIM dečkom. Napdačica vam šalje poruku da još nije gotovo, te da je izgubila bitku, ali ne i rat. I što je najgore - zgodna je. šarmantna, omiljena i svi je obožavaju.


Taktika

Nije vam lako. Ona mu je još uvijek draga i ne doživljava je kao problem. U takvim je slučajevima najbolje posegnuti za ignoriranjem. Naravno, ne predlažmo da budete Gandi, no nadigrajte je u njezinoj igri.

Vi dakle nemate problema da on s njom priča i poprilično ste cool. Ipak, on mora znati gdje su granice, a napadačica gdje joj je mjesto. dakle, budite cool i pobrinite se da on poštuje vaše želje. S vama je, dakle voli vas,no neka to i dokaže.

3. Bivša je neurotična

Ona je mentalno nestabilna i još se nije oporavila. Neurotična je, uhodi vas i uzrujava. Približila se vašim prijateljima, društvu, pa čak i djeci. Igra na kartu sažaljenja i ne poznaje granice u svojoj borbi za njegov povratak.

Taktika

Morate joj pokazati da nećete odstupiti i da na vas ne djeluju njezine igre. Budite čvrsti, a to zatražite i od vašeg partnera. Ne dopustite da vas uzrujava i držite distancu. šti je više primjećujete, ona će imati sve veći zamah i biti spremniaj na osvetu.

Budite uporni s ignoriranjem, odnosno neprimjećivanjem i s vremenom će odustati. Samo budite čvrsti i nikako se nemojte osjećati krivom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju