Nije tajna niti iznenađenje kada kažemo kako muškarci na ženama prvo primijete fizičke atribute. Duge noge, pune usne ili velike grudi samo su dio onoga čemu se muškarci dive. No istraživanja su pokazala kako izgled nije presudan već neke druge, vrijednije karakteristike

I poznati Hrvati su se složili s činjenicom kako je muškarcima fizički izgled primaran i da na njega reagiraju. I dok plesač Ištvan voli vitke žene atletske građe, dugih nogu i naglašenih mišića, glumac Velimir Čokljat voli žene s oblinama.

No iako je izgled definitivni muški broj jedan, istraživanja su pokazala kako se na drugom mjestu nalazi iskrenost što ujedno otkriva pravu žensku osobnost.

Na trećem se mjestu našao i osmjeh jer on simbolizira otvorenu, veselu i neopterećenu ženu.

I ženski pogled je nešto čemu muškarci ne mogu odoljeti jer ne kaže se bez razloga da su oči ogledalo duše. Neki padaju na tajanstveni pogled dok druge privlači onaj plah i stidljiv.

Za kolumnistu Domagoja Jakopovića osmjeh je jako bitna stavka, ali naglasak stavlja na pogled koji otkriva pravu iskrenost: 'Što je pogled iskreniji, to će veza biti uspješnija'.

Muškarcima je vrlo važno i da ih žena zna slušati čime žena otkriva da je zainteresirana. I smisao za humor može biti vrlo privlačan, posebno kada se žena zna šaliti i na vlastiti račun.

Zanimljive i intrigantne žene koje su ujedno i dobre sugovornice muškarcima su jako privlačne, dok suprotan efekt postižu one nametljive i preglasne.

>> 3 neočekivana znaka da mu se sviđate

>> 5 grešaka u vezi koje si ne smijete dopustiti

Zaključak bi bio da iako je muškarcima fizički izgled vrlo važan on najčešće nije presudan.

Kako stvari stoje, želite li osvojiti muškarca prije ćete ga privući osmjehom, humorom, iskrenošću ili zanimljivim razgovorom nego izazovnom odjećom i izmišljenim mjerama 90-60-90.

Više u In Magazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju