'Ne znam što znači biti kontroverzan' ispričala je pjevačica koja za sebe tvrdi da ne živi po pravilima. O kontroverzama, promjeni imidža, zaljubljenosti, ali i o tome kako je teško pronaći pravog muškarca Severina je progovorila na duhovit i šarmantan način


Jedna ste od najpoznatijih hrvatskih pjevačica i glumica, a neki vas smatraju i vrlo kontroverznom osobom. Što mislite o tome?

Moguće je da će doći vrijeme kad ću biti mirnija, ali sada je tako da kad se vratim doma, imam osjećaj da nešto nisam napravila.

Ne znam što bi trebalo značiti biti kontroverzan. Za nekoga je kontroverzno nešto što je za mene sasvim normalno. Zato nemam osjećaj što bi to trebalo značiti. Možda to da se ne ponašam prema pravilima prema kojima se ponaša večina ljudi.

To ovisi o tome kako me ljudi doživljavaju. Neki me smatraju pop pjevačicom, drugi za ne znam što. Možda sam izvan nekih šablona koje su određene za pop glazbenike. Ne znam. Teško mi je pričati o sebi.

Iza Vas je, usprkos Vašoj mladosti duga, uspješna I uzbuđujuća karijera. Rekli su kako  vas je stvorila politika I da ste hrvatski nacionalni simbol.

Politika voli ljude upregnuti u svoj mlin, pa tako i nas glazbenike. Politika je moćna, ali je ujedno i zadnja stvar u mom životu. Moj otac nije bio ni u jednoj stranci, uvijek je mijenjao televizijski kanal kad su na programu bili politički govori. I razumljivo da je to usadio i u mene.

Naša obitelj nikad nije bila pod bremenom političkog obilježja. Nikada nisam bila član neke stranke, zato mi je zaista smiješno kad govore da me stvorila politika. Karijeru sam počela graditi kao sedamnaestogodišnjakinja. A tada bih bila najsretnija na svijetu da je netko, pa taman i politika, ulagao u moje ploče. Da mi je netko tada dao milijun kuna za moj album, lako bi napravila pravo čudo.

Spomenuli ste nacionalni simbol. Ja to nikada nisam željela biti. Ja sam samo radila svoj posao. Ne smatram se važnom ili povijesnom osobom koja će obilježiti neko razdoblje. Oduvijek sam samo željela pjevati. Mislim da čovjek postane nacionalni simbol kad mu netko prišije tu etiketu.

Nikome nisam zabranila da me pita nešto vezano uz moj privatni život. Samo sam mišljenja da čovjek ne smije sve reći. Nije više seksi kad se sve zna.

Prije svega mediji trebaju osobu koja barem približno ispunjava te karkateristike. Ovaj put su to priljepili meni. Da se u tom trenutku pojavio netko drugi tko bi bio primjereniji tu bi etiketu priljepili njemu. Ali, nemam ništa protiv da me nazivaju nacionalnim simbolom.

Vjerojatno ste pravi radoholičar? Kažu da oni koji puno rade bježe od nečega. Slažete li se s time ?

Ne znam, možda. Čini mi se da stalno nešto radim. Možda je to postao moj način života. Neke žene dođu s posla, skuhaju ručak, odu po  dijete u vrtić, a za mene je normalno da sam stalno na putu. Mislim da je to prije svega navika.

Moguće je da će doći vrijeme kad ću biti mirnija, ali sada je tako da kad se vratim doma, imam osjećaj da nešto nisam napravila. Nisam tip čovjeka koji miruje. Ipak, dogodi se i meni da mi se ništa ne da i da bi ljenčarila, ali jako rijetko.

Koji projekt trenutno pripremate?

Jedva čekam da počne moja nova turneja. Započinjemo je s velikim koncertom 21. prosinca u Domu sportova u Zagrebu, potom slijede koncerti u cijeloj regiji. Stvarno se veselim turneji jer ćemo sve pjesme s mojeg zadnjeg albuma izvodili u originalu sa tamburašima i puhačkim orkestrom.

Često mijenjate svoj imidž. Prava ste kameleonka. Što vas inspirira, tko vam pomaže?

To su stvari koje se događaju usput i na neki su način povezane s tim što jesam. Neke promjene nisu bile planirane nego posve slučajne. Kao i mnoge žene i ja u određenom trenutku poželim promjenu.

Lako se dogodi da se ponekad promjena imidža poklopi s izlaskom ploče, ali to je sasvim slučajno. Istina je da se nikada nisam posebno uređivala jer stalno radim, pjevam i imam koncerte. Teško je odvojiti privatno od službenog, odnosno od potreba za scenu. Ali sve što je na sceni i u video spotovima je u funkciji glazbe i pjesama. Imala sam sreću da sam radila s različitim kompozitorima pa sam se lako igrala i s izgledom. Zapravo svoj rad doživljavam kao jednu veliku igru, a ne nešto ozbiljno.

Poznati ste po tom da nerado govorite o svojem privatnom životu, ali vaše obožavatelje to najviše zanima.

Nikome nisam zabranila da me pita nešto vezano uz moj privatni život. Samo sam mišljenja da čovjek ne smije sve reći. Nije više seksi kad se sve zna. (smijeh). Znam da ljude zanima moj privatni život. Ali danas se novinarstvo u velikoj mjeri svodi na to tko je s kim bio i tko je s kim spavao. To da je npr. netko dva mjeseca radio Glembajeve u kazalištu je sasvim nevažno. To da je tamo netko radio, padao, ozljedio se, nije važno. Ljude zanima kad ću imati dijete. Ako me netko pita bih li željela imati dijete naravno da odgovaram potvrdno. No, evo govorim vam o svojem privatnom životu. Što ste me zapravo pitali?

Jeste li zaljubljeni?

Evo, što sam tražila to sam i dobila (smijeh). Ništa ne skrivam, normalno izlazim, naravno ne odlazim na mjesta gdje znam da će me fotografirati. Ništa u životu ne želim napraviti na štetu svojeg privatnog života. Imam ga i dobro je.

Pretpostavljam da žena poput Vas, uspješna, seksipilna, bogata teško nađe muškarca koji bi joj odgovarao. Istina?

Ne samo za mene. Imam puno prijateljica mojih godina, malo mladjih ili starijih, koje su vrlo inteligentne, neovisne i same. Mislim da nije teško samo meni, mislim da je ženama općenito teško naći pravoga partnera, koji će im odgovarati u svakom pogledu. Možda je problem u tome što žene traže pogrešne muškarce. Možda ne traže muškarce koji bi im bili slični. To što ću reći je samo moje mišljenje i nemojte ga preozbiljno shvatiti: mislim da je više lijepih i pametnih žena od …. ..ajme što ću sada reći.

Muškaraca?!
Nekako se sve svelo na borbu između muškaraca i žena, u neprestanom mjerenju moći. To znam iz toga što mi govore. Meni je sada lijepo, vidjet ćemo kako će dugo trajati. Ne znam vam odgovoriti na to pitanje. Više se radi o pitanju ljubavi. Ovisno o tome što netko želi od života.

Možda žene kojima je netko super jer ima odličan auto, odličan posao, u biti ne žele to, ali im tako nalaže obitelj i okolina koja vjeruje kaka je odlično imati  partnera sa skupim automobilom i velikom kućom. U biti bi željele imati muškarca koji je dobar i koji će ih maziti, ali što kad svi diktiraju drugačije. Vrijednosti su preokrenute naglavačke. U biti, ne odgovaram na vaše pitanje nego razmišljam na glas.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju