Istraživanja su pokazala kako brakovi i veze ulaze u krizu već nakon tri godine zajedničkog života. To je razdoblje kada nestaje strasti i i romantike, a seksualni život postaje tri puta siromašniji. Doznajte kojih 5 stvari nas najviše živciraju kod partnera

Svi koji se nalaze u vezi trebali bi biti stalno na oprezu jer stručnjaci upozoravaju kako su krize sve učestalije.

Naime istraživanja su pokazala kako sedam godina veze ili braka se više ne smatra prijelomnom godinom već se granica pomakla na samo tri godine. Kako tvrde stručnjaci, to je razdoblje kada nestaje strast i romantike, a svađe postaju sve češće i snažnije.

I seksualni život tada ulazi u krizno razdoblje što znači da se oni koji su prekoračili treću godinu seksaju tri puta manje od onih 'svježijih' parova.

Kao najčešći razlog nesuglasica i netrpeljivosti se navodi prigovaranje, a navike i osobine koje su se nekada smatrale bezazlenima i simpatičnima sada postaju nepodnošljive.

No i način života je napravio svoje. Svakodnevni tempo je sve ubrzaniji, radni dani sve duži, a partneri svoje privatne živote provode odvojeno. Statistika je pokazala kako prosječni par koji je u braku ili vezi više od tri godine tjedno provodi zajedno svega 14 sati.

>> Koji su najveći muški seksulani strahovi?

>> 10 bezobraznih pitanja o seksu koje se niste usudili priznati

Top 5 stvari koje najviše živciraju partnere:

1. Partnerovi nakupljeni kilogrami

2. Nedostatak novčanih sredstava

3. Manjak osobne higijene

4. Prečesta druženja s partnerovom rodbinom

5. Premalo druženja i izlazaka s prijateljima

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju