Među pitanja poput onih zašto imamo obrve ili zašto su nam prsti različitih duljina, spada i ono zašto imamo stidne dlake. One, kao i najmanja sitnica u savršenom organizmu koji se zove tijelo ima svoju korisnu funkciju

Osim što stidne dlake označavaju ulazak i pubertet i samim time spolnu zrelost, one djeluju i na privlačenje 'kemijski' odgovarajućeg partnera.

Upravo se u tom dijelu nalaze apokrine znojne žlijezde koje proizvode feromone, spojeve odgovorne za snažnu kemijsku privlačnost dvoje ljudi.

Tijelo ih više proizvodi prilikom znojenja te se zahvaljujući dlačicama zadržavaju u području venerinog brijega.

Također je utvrđeno kako stidne dlake služe kao svojevrsna zaštita tijekom vođenja ljubavi spriječavajući iritaciju nježne kože na tom dijelu tijela.

>> I muškarci briju svoje intimne dijelove tijela

Danas rijetko koja žena svoju intimnu frizuru ostavlja netaknutom. Najčešća depilacija obuhvaća granične dijelove intimnih dlačica, kako bi se održao uredan izgled uz koji je i lakše održavati higijenu. No, postoji i sve veći broj različitih frizura kojima se možete igrati te između ostalog raspiriti maštu partnera.

Bez obzira za koju se varijantu odlučili, budući da se radi o izrazito osjetljivoj koži, uklanjanje dlačica na tom području prepustite u stručne kozmetičarske ruke.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju