Mjerila privlačnosti kroje društvo i osobna mjerila. Nekim se muškarcima sviđaju velike grudi, dok drugi više vole manje. Neki se zaklinju u široke bokove, a drugi obožavaju duge noge. Što ih to razlikuje i što to utječe na njihov ukus?

Mnogi su znanstvenici pokušali utvrditi koji su to čimbenici koji utječu na to da nas privlače određene tjelesne osobine. Došli su do zanimljivih konstatacija.

Muškarci koji vole žene s bujnim poprsjem, otvorenog su karaktera i puni samopouzdanja. Muškarci skloni ženama s manjim poprsjem skloni su depresijama i često premalo častohlepni

Gladni muškarci vole obline

Još su od davnina žene s oblinama privlačile muškarce, jer su bile simbol plodnosti. Znanstvena revija British Journal od Psychology pruža drugačiji odgovor. Muški ukus što se žena tiče navodno ovisi o tome je li muškarac gladan ili sit.

Muškarac s praznim želucem, prema njihovom mišljenju, radije će pogledati ženu s oblinama. Istraživanje na uzorku od šezdeset studenata proveli su znanstvenici sa sveučilišta u Liverpoolu i Newcastleu.

Polovicu studenata su prije eksperimenta nahranili, a drugi su ostali praznog želuca. Nakon toga su im pokazali fotografije žena sa zatamnjenim licem i od njih su zahtijevali da jih razvrstaju u kategorije od jedan do devet.

- Gladni su studenti bili mnogo pozitivniji i tolerantniji prema punašnim ženama nego siti, izjavila je Viren Swami, jedna od psihijatrica koje su sudjelovale u istraživanju. Gledano općenito danas je u zapadnom svijetu vitkost veoma često mjerilo privlačnosti. Može li i to biti potvrda da smo zaista društvo preobilja?

Ukus glede partnera odaje osobnost

Psiholozi Sveučilišta u Illinoisu ( J. Wiggins, N. Wigginsso in J. C. Cohen) dugo su istraživali zašto muškarce privlače točno određeni tipovi žena. Utvrdili su da je to povezano s njihovom osobnošću. Što nam govore njihova otkrića?

Muškarci koji vole žene s bujnim poprsjem, otvorenog su karaktera i puni samopouzdanja. Muškarci skloni ženama s manjim poprsjem skloni su depresijama i često premalo častohlepni.

Muškarci koji vole duge noge izrazito su agresivni u društvenom djelovanju, ali su inače nježni i više vezani na majku nego na oca.

Velike stražnjice

Velike stražnjice privlače muškarce koji su puni ljubavi, dobri organizatori, a često skloni pretjeranoj pedantnosti.

Za muškarce koji više vole male stražnjice su utvrdili da su ih majke dugo dojile. Ne vole biti u središtu pozornosti, a u poslu su vrlo ustrajni.

On nema omiljeni dio tijela

Najmanje uravnoteženi su oni muškarci koji nemaju neki omiljeni dio ženskog tijela.

Istraživanja o tome zašto nas netko privlači nisu čisto bezvezna, pa čak i onda ako nam se njihova otkrića čine smiješnima.

Bez obzira na utemeljenost raznih istraživanja o privlačnosti, među ljudima vlada misao da imaju gotovo svi ljudi koji nas privlače nešto zajedničko.

Privlačnost koja se osjeća prema ljudima s određenim tjelesnim (ili karakternim) osobinama ima najvjerojatnije određenu pozadinu koja nam nije poznata i koje nismo svjesni.

Više na: intimatemedicine.com.hr

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju