Žene se danas žele udati znatno ranije od svojih vršnjakinja od prije desetak godina. Za to nije kriv pritisak obitelji ili vjerskih uvjerenja, već jedan od najpoznatijih chick-lit likova, zbunjena Bridget Jones

Strah od Bridget Jones sindroma po kojemu singl tridesetogodišnjakinja tugu zbog nedostatka muškarca utapa u čokoladi i vinu, utjecala je na promjenu stava britanskih žena prema braku.

Britansko istraživanje od 2,000 žena u dvadesetim godinama pokazalo je da većina ispitanih smatra da je idealna dob za ulazak u brak 26 godina, dok bi prema njihovom mišljenju prvo dijete trebalo stići godinu dana kasnije.

Rezultati slične ankete provedene prije deset godina otkrile su kako su tadašnje žene rane tridesete smatrali kao idealno vrijeme za ulazak u bračnu luku.

Sedamdeset i osam posto njih vjeruje kako bi bračna zajednica trebala trajati cijeli životni vijek, dok od onih koji su odrastali s razvedenim roditeljima 82 posto tvrdi isto.

Samo je 12 posto ispitanih priznalo kako bi se zadovoljili brakom bez djece, a 10 posto žena pristalo bi na zajednički život s partnerom bez pristupanja u brak.

'Žene danas ne žele biti party djevojke koje se zabavljaju kroz dvadesete godine, da bi onda u tridesetima uvidjele kako nisu pronašli onog Pravog' objašnjava Chantelle Horton, urednica časopisa More koje je istraživanje i pokrenulo.

>> Helen Fielding: 'Žene danas ne mogu imati sve'

>> Deset najgorih razloga za ulazak u brak

Dodatni razlog zbog kojih žene žele biti sigurne da će pronaći srodnu dušu s kojom će sklopiti brak jest i taj da je današnje djevojke stasale iz takozvane generacije razvedenih roditelja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju