Najbolji plesač među glumcima čije su plesne scene svima urezane u pamćenje i kopiraju se i dan danas, slavi 70. rođendan.

Galerija John Travolta slavi 70. rođendan John Travolta kao Danny Zuko u John Travolta kao Vincent Vega u +3 John Travolta kao James Ubriacco u

John Travolta rođen je 18. veljače 1954. godine, a svoj je interes za izvedbene umjetnosti pokazivao još u dječjoj dobi pa je, zahvaljujući velikoj podršci roditelja, sa 16 godina prekinuo školovanje i započeo graditi glumačku karijeru.

Nakon početnog probijanja s manjim angažmanima, njegova je popularnost rapidno skočila kada je 1977. odigrao ulogu Tonyja Manera u Groznici subotnje večeri i plesnim umijećem zapalio filmski podij, ali i osvojio srca brojnih obožavateljica.

Svoju je plesnu dominaciju nastavio i u kultnom Briljantinu 1978. Iako je u devedesetima glumio i u filmovima u kojima nije pokazivao plesne korake, najviše se istaknuo 1994. Kao Vincent Vega u Paklenom šundu i to, pogađate, legendarnom plesnom scenom s Umom Thurman.

Bilo da šarmira u bijelom ili crnom odijelu ili pokazuje svoju mangupsku stranu, njegove spretne plesačke noge i zavodnički osmijeh nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Za vas smo izdvojile šest nezaboravnih scena koje će vas navesti da što prije ponovno pogledate najdojmljivije plesne trenutke glumca koji puni okruglih 70, a na vama je da odlučite koja vam je najdraža.

Groznica subotnje večeri, 1977.

Tony Manero kralj je plesnog podija: samouvjeren, besprijekornih pokreta i mamac svih pogleda i svjetala reflektora. Za ovu legendarnu scenu plesa na You Should Be Dancing Bee Geesa zapravo možemo zahvaliti samom Travolti jer je redatelj filma prvotno zamislio da mu se u njoj vidi samo lice. Budući da je glumac devet mjeseci naporno trenirao da bi njegovi plesni pokreti bili savršeni, zatražio je da se scena promijeni i da prikazuje njegovo umijeće u punom sjaju.

Pakleni šund, 1994.

Natječući se u twist natjecanju, Travolta i Uma Thurman demonstriraju improvizirani boogie i izgledaju nevjerojatno skladno. Ovo je jedna od plesnih scena koja prebrzo završava, a šarm Vincenta Vege i prodorna misterioznost Mije Wallace u plesnom dvoboju postaju savršen par.

Briljantin, 1978.

Dama i Skitnica, Sandy i Danny. Teško je izdvojiti samo jednu plesnu scenu iz filma koji je školski primjer idealnog mjuzikla. Ovaj ludi jive party na srednjoškolskom plesu toliko je zabavan, energičan i poletan da istog trena poželimo ustati i plesati na ovom tulumu s njima do jutra.

Michael, 1996.

Osim jedinstvenog Travolte, ovdje se izdvaja i veliki hit Chain Of Fools kraljice soula Arethe Franklin. Je li ovo ples? Je li ovo spontana improvizacija? Ne znamo. Ali znamo da iako ovo možda nije njegov najbolji ples, zasigurno je najzabavniji i najneočekivaniji.

Gle tko to govori 2, 1990.

Ako može rasplesati srednju školu, zašto ne bi mogao i vrtić? Prepoznatljive pokrete Travolta je kao James Ubriacco u ovome filmu pokazao među veselom i znatiželjnom djecom i tako je svemu dodana doza zabave, a malo smo se i raznježili.

Gradski kauboj, 1980.

Postoji li išta što John ne može napraviti, odnosno otplesati? Čak i kad je neprepoznatljiv s gustom bradom i pod kaubojskim šeširom kao Bud,Travoltini su plesni pokreti postojani i tako dobri i nezaboravni.

U anketi otkrijte koja je scena vaš favorit.

 

Iz kojeg je filma vaša najdraža Travoltina plesna scena?

glasova:

La La Land Sedam nenadmašnih plesnih scena iz filmova koje su postale kultne

Plesni filmovi Plesni filmovi zbog kojih se žene ne odvajaju od ekrana

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju