U radionici Jasmine Šivalec blizu Zaboka nastaju ljupke unikatne torbice pod nazivom Shiva.J, koje se ističu svojim "mekanim" okruglim oblikom i dezenima po želji kupaca.

Galerija Torbice brenda Shiva.J koje izrađuje Jasmina Šivalec iz Zaboka - 13 Torbice brenda Shiva.J koje izrađuje Jasmina Šivalec iz Zaboka - 5 Torbice brenda Shiva.J koje izrađuje Jasmina Šivalec iz Zaboka - 4 +13 Torbice brenda Shiva.J izrađuje Jasmina Šivalec iz mjesta blizu Zaboka  

Latinska uzrečica kaže nomen est omen, a Jasmini Šivalec bilo je suđeno da se u životu bavi – šivanjem.

Godinama sam se u slobodno vrijeme bavila izrađivanjem brojnih ručnih radova, od tekstilnog nakita do božićnih ukrasa te šivanjem raznih odjevnih predmeta. Tijekom studija na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu napravila sam svoju prvu okruglu torbu, kao usputni zadatak za kolegij na fakultetu. Unatoč izradi vrlo različitih predmeta, torbe su mi jedine ostale zanimljive i intrigantne te sam se odlučila fokusirati na njihovu izradu, priča Jasmina Šivalec. Njezino upoznavanje sa svijetom dizajna počelo je još 2002. godine kada je upisala srednju školu za dizajn, a nakon toga i Tekstilno-tehnološki fakultet te stekla zvanje diplomiranog dizajnera tekstila.

U radionici Jasmine Šivalec blizu Zaboka nastaju ljupke torbice pod nazivom Shiva.J koje se ističu svojim 'mekanim' okruglim oblikom i dezenima po želji kupaca

Nakon dugotrajnog i mukotrpnog traženja posla u struci, potaknuta svojim roditeljima i prijateljima, u Jasmini se rodila ideja da pokuša pokrenuti vlastiti posao. U studenom 2017. otvorila je Domaću radinost, a nakon uspješnog starta i povećanja obujma posla, ove je godine Domaća radinost prerasla u obrt.

Ime brenda nastalo je zanimljivom kombinacijom mog imena, prezimena i posla koji volim, Jasmina Šivalec - Šiva. J, otkriva Jasmina. Torbe izrađuje od umjetne kože i deko materijala različitih dezena, dok je unutrašnjost torbi ispunjena pamučnim popelinom. Izrada jedne torbe traje četiri do osam sati, no nekad i do dva radna dana, što ovisi o modelu, kombinaciji više materijala i boja, motivu, ali i posebnim željama klijenata.

Torbice brenda Shiva.J koje izrađuje Jasmina Šivalec iz Zaboka - 12 Torbice brenda Shiva.J izrađuju se od umjetne kože i deko materijala različitih dezena (Foto: Facebook@ShivaJhandmade)

Klijentice se najčešće odlučuju za model 2u1 ruksak/torbu u koži crne boje ili kombinaciji crne s nekom drugom (ne)bojom. Određene modele ponavljam svakodnevno, ali ima i primjeraka torbi koje su izrađene samo jednom, prema željama klijentica. Zapravo se svaki dan se susrećem s različitim idejnim i dizajnerskim izazovima kako bih udovoljila željama kupaca, opisuje. Cijene torbi kreću se od 300 do 500 kuna, što ovisi o veličini, modelu, vezu i drugim dodacima kod same pripreme i izrade.

Naravno, udovoljavajući posebnim željama i idejama, utrošim više vremena na izradu, što poveća i cijenu konačnog proizvoda, dodaje. Torbice Shiva.J trenutačno se mogu naručiti online preko profila na Facebooku i Instagramu.

Chia šalice izrađuje svestrana umjetnica Filipa Sorko - 2 Od Triblja do Singapura i Floride: Chia šalice za koje postoji lista čekanja

Ako se tko nađe u blizini Zaboka, može osobno navratiti do moje radnje i uživo odabrati model i boje koje želi, poručuje Jasmina Šivalec. Sve više upita ima i iz inozemstva, što dizajnericu jako veseli, a mogućnost slanja u inozemstvo postoji i ovisi o dogovoru s kupcem oko poštarine.

Prema dobrim iskustvima sa slanjem torbi u zemlje članice EU-a, otvorena sam za nova tržišta i veselim im se.

Svaki kompliment i pohvala koje dobije za svoj rad Jasmini izmame osmijeh na lice, a najviše je veseli kada klijenti pohvale kvalitetu izrade jer zna koliko je truda i vremena uložila da napravi kvalitetan i estetski lijep proizvod.

Šinjorina Dišpetoza: Šalice iz Rijeke s djevojčicom zbog koje ćete zavoljeti kišu Šalice Šinjorina Dišpetoza - 1 Šalice Šinjorina Dišpetoza - 2 Šalice Šinjorina Dišpetoza - 3 +2 Šalice Šinjorina Dišpetoza - 4

Kvaliteta mi je na prvom mjestu, a vidim da i klijenti to cijene. Posebno me obraduje kad mi kupac, koji je naručio torbu preko društvenih mreža, oduševljeno javi da je torba još ljepša uživo. Također, razveseli me svaka nova narudžba klijenta koji su već višestruki vlasnici mojih torbi, kaže vlasnica brenda Shiva.J, kojoj je zasad u planu i nastajanju dizajnirati neke nove modele jer često dobiva upite za veće, manje, drukčije torbe.

Na mojim profilima na društvenim mrežama možete vidjeti primjere torbi raznih modela i oblika, no najpopularnije su okrugle torbe. U studenom ove godine Shiva. J slavi svoj drugi rođendan i ako ovaj moj mladi brend bude rastao i razvijaoi se kao dosad, ja ću biti zadovoljna, poručuje.

Torbice brenda Shiva.J koje izrađuje Jasmina Šivalec iz Zaboka - 16 Ljupke torbice brenda Shiva.J izrađuje Jasmina Šivalec iz mjesta blizu Zaboka (Foto: Facebook@ShivaJhandmade)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju