Koliko se često nakon kvalitetnog sna probudite s osjećajem zatezanja i suhe kože, koja kao da se nije nimalo odmorila? Za to postoji razlog. Znanstvenici su u svojim istraživanjima otkrili sljedeće: koža noću može izgubiti i do četiri puta više vode nego danju.

Biothermovi su biolozi, na temelju ovog važnog saznanja o ponašanju kože tijekom noći i otkrića o dubinskoj hidrataciji razvili radikalno novi pristup noćnoj njezi kože – 'Aquasource nuit', prvi proizvod za noćnu njegu kože linije 'Aquasource'.

'Aquasource Nuit' pomaže koži u održavanju prirodnih zaliha vode tijekom cijele noći zahvaljujući novom zvjezdanom sastojku, ekstraktu P. Antarctica s nevjerojatnom sposobnošću zadržavanja vode, manozi, snažnom ovlaživaču, te Biothermovoj čistoj staničnoj vodi termalnog planktona, sastojku bogatom hranjivim tvarima.

Rekavši 'laku noć' klasičnim, teškim i bogatim noćnim kremama, Biothermovi su biolozi upotrijebili tehnologiju visokotlačne fragmentacije u svrhu dobivanja dosad neviđene formulacije gela-balzama.

Posebnim postupkom čestice se fragmentiraju na mikro-kapljice deset to dvadeset puta manje od čestica u klasičnim emulzijama. Time se doprinosi boljoj apsorpciji povećavanjem površine na kojoj djeluju aktivni sastojci proizvoda Aquasource Nuit. Mikro-kapljice se šire odmah nakon nanošenja, osiguravajući hidrataciju i hranjive sastojke svim dijelovima kože, od površinskog pa sve do najdubljih slojeva.

Gornje note su živahni limun, grejp i mandarina. Umirujuće srednje note sadrže marelicu, jasmin i ciklamu, sjedinjene s baznim notama dobro poznatog mošusa.

Testovi su pokazali da nakon samo jednog nanošenja Aquasource Nuit osigurava petnaestosatno ovlaživanje na svim dijelovima lica.

Od 47 žena koje su sudjelovale u testiranju proizvoda uz samoprocjenu nakon nanošenja, više od 90 posto je nakon samo jednog nanošenja prije spavanja izjavilo da im je koža ugodnija na dodir, manje dehidrirana i napeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju