U lovu na čisti adrenalin, skejteri, roleri i vozači skutera na posljedice ne misle, a one se mjere debljinom zdravstvenih kartona. Teški lomovi, oderani i krvavi laktovi i koljena, frakture lubanje, operacije, sve će pretpjeti za savršen trik i vožnju.

Bilo kakva prepreka ili strmina - njima mami osmijeh na lice! Na malo veći zalogaj - proteklog su se vikenda odlučili roleri iz cijele Europe. Ekipa iz Provjerenog pokazat će vam kakav.

- Postoji strah, ali kad nešto voliš jednostavno svladaš strah i ideš dalje. Nastaviš, kaže Hrvoje Kostelac.

Ima samo 19 godina, prvi je skuter dobio sa 5, sam je svoj trener, a akrobacije uvježbava već tri godine na parkiralištima velikih trgovačkih centara. A da nije lako održavati ovakav hobi pokazuje njegov podeblji zdravstveni karton u kojem su uzljede od frakture lubanje do lomova zdjeličnih kosti. 

Raj za sve željne adrenalina u našem je susjedstvu. Točnije u Sarajevu, na obnovljenoj bob stazi na Trebeviću, na kojoj se umjesto bob utrka održavaju inline skate utrke. Zanimanje je veliko, a sudionici dolaze iz svih zemalja svijeta. Tako je u utrci sudjelovao i Dalibor Franjković, profesionalni igrač hokeja na ledu, koji se i dugo godina bavi skijanjem. Dolazak na ovu utrku, nije mogao propustiti. 

- Prvi put mi je u životu da tolikom brzinom jurim, prvi put da sam na bob stazi, prvi put da se bavim nekim alternativnim sportom, odnosno ekstremnim sportom kao što je spuštanje niz bob stazu, rekao je Dalibor Franjković. 

Svi oni ovisnici su o adrenalinu. Uzbuđuje ih brzina, opasnost i osjećaj straha. Njihova sposobnost da naprave što drugi ne mogu, oduševljava mnoge. Iako se potreba za adrenalinom krije u svima nama, samo najhrabriji pomiču granice mogućeg.

O njima više pogledajte u priloženom videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju