Šibenčani koji vole čitati obradovali su se novoj "poslastici" – u Rasadniku na Vidicima postavljena je treća mala knjižnica na otvorenom u Šibeniku. I ova knjižnica, poput prethodne dvije, funkcionira na način razmjene, jednu knjigu doneseš, drugu uzmeš.

Knjižnice na otvorenom odlična su promocija čitanja, pa i poticaj da krenemo čitati i razmjenjivati knjige s drugima. Prepoznao je to i Grad Šibenik koji se može pohvaliti s čak tri knjižnice na otvorenom. Najnoviju knjižnicu u obliku kruga izradio je šibenski umjetnik Mario Juras, poznat kao Lulas, od čak sto dijelova recikliranog drveta.

Šibenik dobio i treću malu knjižnicu na otvorenom - 2
Knjižnica funkcionira na način razmjene, jednu knjigu doneseš, drugu uzmeš (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Zanimljivo je da je jedan od tih dijelova drveta parket iz sportske dvorane Baldekin u kojoj je košarku igrao još i Dražen Petrović, otkriva Snježana Klarić, producentica na Županijskom radio Šibeniku. Knjižnica je dobila naziv Salto mortale i posvećena je Vesni Parun čija se stota godišnjica rođenja obilježava iduće godine u travnju.

I ova knjižnica, poput prethodne dvije, funkcionira na način razmjene, jednu knjigu doneseš, drugu uzmeš. Tu istu knjigu možeš i ne moraš vratiti, dodaje Snježana Klarić.

Šibenik dobio i treću malu knjižnicu na otvorenom - 3
Treća mala knjižnica na otvorenom postavljena je u Rasadniku na Vidicima (Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL)