Šibenčani koji vole čitati obradovali su se novoj "poslastici" – u Rasadniku na Vidicima postavljena je treća mala knjižnica na otvorenom u Šibeniku. I ova knjižnica, poput prethodne dvije, funkcionira na način razmjene, jednu knjigu doneseš, drugu uzmeš.

Knjižnice na otvorenom odlična su promocija čitanja, pa i poticaj da krenemo čitati i razmjenjivati knjige s drugima. Prepoznao je to i Grad Šibenik koji se može pohvaliti s čak tri knjižnice na otvorenom. Najnoviju knjižnicu u obliku kruga izradio je šibenski umjetnik Mario Juras, poznat kao Lulas, od čak sto dijelova recikliranog drveta.

Zanimljivo je da je jedan od tih dijelova drveta parket iz sportske dvorane Baldekin u kojoj je košarku igrao još i Dražen Petrović, otkriva Snježana Klarić, producentica na Županijskom radio Šibeniku. Knjižnica je dobila naziv Salto mortale i posvećena je Vesni Parun čija se stota godišnjica rođenja obilježava iduće godine u travnju.

Marija Bratonja Marija Bratonja: Knjižničarka iz Osijeka zbog koje maleni širom Hrvatske postaju zaljubljenici u knjige

Slikovnica \"Šapice\" Slavka Sobina "Šapice": Slikovnica Slavka Sobina koja najmlađe uči važnosti prijateljstva i toleranciji

I ova knjižnica, poput prethodne dvije, funkcionira na način razmjene, jednu knjigu doneseš, drugu uzmeš. Tu istu knjigu možeš i ne moraš vratiti, dodaje Snježana Klarić.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju