Uskrs se ove godine slavi 12. travnja, po svemu sudeći skromnije nego što smo navikli. No s maštom i idejama nikada ne moramo biti skromni, dapače baš u ovakvim vremenima neka budu bogatije nego ikada.

 

Tradicija ukrašavanja pisanica, simbola novog života, može biti i lijep način za kreativno provođenje vremena kod kuće. I najmlađi će s radošću sudjelovati u ukrašavanju pisanica, njima dajte jednostavne upute i pustite ih da crtaju i pišu po jajetu.

Uskrs se ove godine slavi 12. travnja, po svemu sudeći skromnije nego što smo navikli

Riječ pisanica nastala je od glagola pisati, koji dolazi od praslavenskog pьsati što znači pisati, a od zajedničkog praindoeuropskog korijena peyk što znači crtati, bojati, šarati, stoga bi značenje pisanica bilo i šarenice. Jaje je vrlo prikladan predmet za bojanje, zbog svoga obloga oblika i dovoljno čvrste ljuske. Najrasprostranjenije je bojanje pisanica jestivim bojama, ali ukrašavamo ih i na mnoge druge načine.

Slika nije dostupna Za opuštanje: Uredite kutak u domu koji će vas ispuniti pozitivom

Slika nije dostupna Čas posla! Kako od obične staklenke napraviti najslađu vazu za cvijeće

Ideja koja se nama posebno svidjela jest ukrašavanje prazne ljuske jajeta cvijećem, tratinčicama, potočnicama i bilo kojim drugim cvijećem. Od tako ukrašenih jaja možete složiti i mali aranžman koji će biti divan dekorativni dodatak uskrsnom stolu.

Nadahnuće za ukrašavanje pisanica u kojem mogu sudjelovati i djeca, pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju