Uskrs se ove godine slavi 12. travnja, po svemu sudeći skromnije nego što smo navikli. No s maštom i idejama nikada ne moramo biti skromni, dapače baš u ovakvim vremenima neka budu bogatije nego ikada.

Galerija

 

Tradicija ukrašavanja pisanica, simbola novog života, može biti i lijep način za kreativno provođenje vremena kod kuće. I najmlađi će s radošću sudjelovati u ukrašavanju pisanica, njima dajte jednostavne upute i pustite ih da crtaju i pišu po jajetu.

Uskrs se ove godine slavi 12. travnja, po svemu sudeći skromnije nego što smo navikli

Riječ pisanica nastala je od glagola pisati, koji dolazi od praslavenskog pьsati što znači pisati, a od zajedničkog praindoeuropskog korijena peyk što znači crtati, bojati, šarati, stoga bi značenje pisanica bilo i šarenice. Jaje je vrlo prikladan predmet za bojanje, zbog svoga obloga oblika i dovoljno čvrste ljuske. Najrasprostranjenije je bojanje pisanica jestivim bojama, ali ukrašavamo ih i na mnoge druge načine.

Ideja koja se nama posebno svidjela jest ukrašavanje prazne ljuske jajeta cvijećem, tratinčicama, potočnicama i bilo kojim drugim cvijećem. Od tako ukrašenih jaja možete složiti i mali aranžman koji će biti divan dekorativni dodatak uskrsnom stolu.

Kad nema balkona: Trikovi za uređenje prozora s kojeg će pucati pogled na bolji svijet

Nadahnuće za ukrašavanje pisanica u kojem mogu sudjelovati i djeca, pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Jednostavne ideje za ukrašavanje pisanica - 4
Jednostavne ideje za ukrašavanje pisanica (Foto: Living4media)