Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u spomen na 5. lipnja 1972. kada je u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda na kojoj je prihvaćen program zaštite okoliša UN-a, a ove godine obilježava se pod geslom "Borba protiv onečišćenja zraka".

Galerija Sitnice za dom koje slave prirodu - 6 Sitnice za dom koje slave prirodu - 5 Vivre, 53 kn +7 H&M, 60 kn  

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se u više od 140 zemalja radi poticanja građana na odgovorno ponašanje za očuvanje planeta kroz aktivnu ulogu u održivom i ravnomjernom razvoju, poručili su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Cilj je potaknuti pojedince na promjenu ponašanja koja izravno utječe na očuvanje zraka te, u konačnici, zdravlje ljudi.

Izdvojili smo deset predmeta za uređenje doma koji će vas u svakom trenutku podsjetiti na ljepotu prirode i važnost njezina čuvanja

Onečišćeni zrak je izazov današnjice koji zahtjeva dugoročnu strategiju i suradnju svih razina vlasti, ministarstava (promet, energetika, poljoprivreda) te gospodarskog sektora. S obzirom da onečišćeni zrak ne poznaje državne granice, učinkovita politika zaštite zraka moguća je samo djelovanjem na globalnoj razini, pri čemu se politikama i ciljanim aktivnostima nastoje smanjiti emisije koje su rezultat ljudskog djelovanja, ističe Ministarstvo zaštite okoliša.

Zato se temom ovogodišnjeg Svjetskog dana zaštite okoliša želi potaknuti pojedince da manjim promjenama u svakodnevnici pridonesu poboljšanju kvalitete zraka.

RECIKLIRATI, KOMPOSTIRATI, ŠTEDJETI ENERGIJU...

Građane se potiče na korištenje javnog prijevoza ili dijeljenje vožnje s drugima, korištenje hibridnih ili električnih vozila, recikliranje otpada i kompostiranje ostataka organske hrane, štednju energije (isključivanje svjetla i kućanskih aparata kada se ne koriste)...

Ideje za uređenje spavaće sobe u žutoj i zelenoj boji - 1 10 fotodokaza da su zelena i žuta sjajan izbor za spavaću sobu

Kućne biljke koje nisu zahtjevne 10 kućnih biljaka kojima treba jako malo pažnje

Upravo je prihvaćanje odgovornosti i ukazivanje na snagu i moć pojedinca jedna od ključnih poruka obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša, poručili su iz Ministarstva zaštite okoliša.

Zrak, priroda, naš okoliš dragocjenosti su bez kojih ne možemo živjeti. Motivi iz prirode česta su inspiracija i u dekoriranju predmeta koje imamo u domu, nalaze se na posuđu, posteljini, stolnjacima, otiračima, itd.

U trgovinama smo pronašli deset predmeta za uređenje doma koji će vas u svakom trenutku podsjetiti na ljepotu prirode i potaknuti da je bolje čuvate. Razgledajte ih u fotogaleriji i uživajte u zelenilu i neprocjenjivom bogatstvu koje nam daje priroda - naravno, s mjerom i odgovorno.

Pladanj za posluživanje u obliku lista, Zara Home159 kn Pladanj za posluživanje u obliku lista, Zara Home159 kn (Foto: Zadovoljna.hr)

Pogledajte i:

15 potvrda da je zelena boja u kuhinji nepogrešiv izbor Kuhinja u zelenoj boji - 7 Kuhinja u zelenoj boji - 14 Kuhinja u zelenoj boji - 8 +11 Kuhinja u zelenoj boji - 15

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju