Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je riječ o tankom i oskudnom komadu donjeg rublja koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija. U ovim situacijama tange bi definitivno trebalo izbjegavati kako bi spriječili neugodne posljedice po intimno zdravlje


1. Ne volite donje rublje od pamuka

Umjetne tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osjetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju zraka oko vagine, te vam pomaže održati zdravlje ženskih organa. Ako ne volite nositi pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbjegnite nošenje tanga gaćica.

2. Cijeli dan ste u odjeći za vježbanje
Tanka odjeća poput tajica od elastina ili pripijenih najlonki zaustavit će cirkulaciju zraka te doprinijeti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći dio dana provodite u uskoj odjeći – a pogotovo ako je vaša struka povezana s vježbanjem – uvijek ponesite čist i suh par rezervnog donjeg rublja u koji se možete presvući nakon znojenja, a definitivno izbjegavajte nošenje tangi.

Vagina je iznimno osjetljiva, pa treba izabrati odjeću i donje rublje koje ne potiču stvaranje infekcija u ovom području.

3. Planirate kupiti novi kupaći kostim
Isprobavanje kupaćih kostima za ljeto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, no može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima prije vas, ali i nečistoća 'pokupljenih' iz trgovine.

4. Nosite kratku odjeću
Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sjedenja na javnim mjestima poput parkova ili u sredstvima javnog prijevoza. Obranite se od potencijalnih bakterija i virusa te za takve prilike birajte donje rublje koje će vam ponuditi više zaštite.

5. Prehlađeni ste
I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tijela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo odlučiti se za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih dijelova tijela.

Savjet plus:
Stručnjaci savjetuju da se suzdržite od nošenja tangi i ako imate blaže oblike inkontinencije, odnosno ne možete kontrolirati mokraću. Ne preporučuje se osobama koje vole nositi dnevne uloške, ili imaju sklonost prepuštanju seksualnim odnosima bez zaštite.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju