Većina ginekologa ne preporučuje nošenje tanga gaćica ženama jer je riječ o tankom i oskudnom komadu donjeg rublja koje imaju tendenciju pomicanja i trenja, zbog čega stavljaju vlasnicu u opasnost od crvenila, iritacija kože, ali i čestih infekcija. U ovim situacijama tange bi definitivno trebalo izbjegavati kako bi spriječili neugodne posljedice po intimno zdravlje


1. Ne volite donje rublje od pamuka

Umjetne tkanine poput najlona potiču nastanak vlage i gomilanja bakterija na osjetljivom ženskom području zbog čega često dovode do raznih infekcija. S druge strane, pamuk omogućuje cirkulaciju zraka oko vagine, te vam pomaže održati zdravlje ženskih organa. Ako ne volite nositi pamuk, odaberite svilene materijale donjeg rublja, a svakako izbjegnite nošenje tanga gaćica.

2. Cijeli dan ste u odjeći za vježbanje
Tanka odjeća poput tajica od elastina ili pripijenih najlonki zaustavit će cirkulaciju zraka te doprinijeti gomilanju bakterija u intimnoj zoni. Ako veći dio dana provodite u uskoj odjeći – a pogotovo ako je vaša struka povezana s vježbanjem – uvijek ponesite čist i suh par rezervnog donjeg rublja u koji se možete presvući nakon znojenja, a definitivno izbjegavajte nošenje tangi.

Vagina je iznimno osjetljiva, pa treba izabrati odjeću i donje rublje koje ne potiču stvaranje infekcija u ovom području.

3. Planirate kupiti novi kupaći kostim
Isprobavanje kupaćih kostima za ljeto uobičajena je aktivnost u ovo doba godine, no može dovesti zdravlje žene u opasnost ako u kabinu odlazite u tangama. Slip gaćice će vas zaštiti od eventualnih bakterija ostavljenih od brojnih žena koje su isprobavale isti par kostima prije vas, ali i nečistoća 'pokupljenih' iz trgovine.

4. Nosite kratku odjeću
Gole noge, tange i kratka suknja loša su kombinacija za zdravlje žene, pogotovo ako imate sklonost sjedenja na javnim mjestima poput parkova ili u sredstvima javnog prijevoza. Obranite se od potencijalnih bakterija i virusa te za takve prilike birajte donje rublje koje će vam ponuditi više zaštite.

5. Prehlađeni ste
I najmanja prehlada dobar je pokazatelj da vam je imunitet tijela oslabljen, i da ste podložniji infekcijama. U takvim trenucima najbolje bi bilo odlučiti se za par pamučnih gaćica koje vam nude maksimalnu udobnost i zaštitu. Tanga gaćice nisu dobar izbor ni kod osoba koje su inače podložne infekcijama intimnih dijelova tijela.

Savjet plus:
Stručnjaci savjetuju da se suzdržite od nošenja tangi i ako imate blaže oblike inkontinencije, odnosno ne možete kontrolirati mokraću. Ne preporučuje se osobama koje vole nositi dnevne uloške, ili imaju sklonost prepuštanju seksualnim odnosima bez zaštite.