Vrijeme je kada poletarci napuštaju svoja gnijezda i kreću u prve letove. Letenje im predstavlja izazov i mnogi prvi let okončavaju na tlu u blizini svojeg gnijezda.

Mnogi građani u želji da im pomognu, smatraju da je poletarcima potrebna veterinarska pomoć, no većina poletaraca potpuno je zdrava. Građani ih samo trebaju podići na povišeno mjesto – granu drveta, krov garaže ili neko slično mjesto. Tamo će ih roditelji nastaviti hraniti, a poletarci će ojačavati svoju muskulaturu i uvježbavati prve letove.

Iza nas su dani s iznimno velikim brojem poziva građana za pomoć poletarcima. Zato osjećamo potrebu reći im što je najbolje za poletarce. Ako ih stave na povišeno mjesto kako poletarci ne bi stradali u prometu ili od nekog grabežljivca, povećavaju im šanse za preživljavanje.

Naime, naglo odvajanje od roditelja poletarcima je veliki stres i neki zbog toga ugibaju. Ako je pak poletarac ozlijeđen, potrebno je nazvati Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba, čija će terenska ekipa preuzeti ptića i odvesti ga u naše oporavilište za divlje životinje, kazao je Damir Skok, ravnatelj Zoološkog vrta grada Zagreba.

Slika nije dostupna Dušica majušna! Lane ozlijeđeno tijekom košnje oporavlja se u zagrebačkom ZOO vrtu

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba proteklih je dana imalo najviše poziva zbog poletaraca vrana, ali bilo je i poziva zbog kosova, vrabaca, djetlića, sova i vjetruša.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju