Iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba prošli je mjesec udomljeno čak 107 pasa. Time je kolovoz 2019. godine ušao u povijest kao mjesec u kojem je udomljeno najviše pasa od osnivanja Skloništa 2001. godine.

Riječ je o iznimnom uspjehu, pogotovo ako se sjetimo da smo u srpnju i kolovozu građane intenzivno pozivali na udomljavanje zbog velikog broja pasa u Skloništu. Sklonište su početkom ljeta preplavili štenci, a građani su nas svakodnevno zvali da nove pse nalaze na ulicama Zagreba, kazao je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba, u čijem je sastavu Sklonište u Dumovcu.

Iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba prošli je mjesec udomljeno čak 107 pasa.

Kako bi što više pasa bilo udomljeno, Sklonište je organiziralo niz aktivnosti – od promidžbene kampanje Samo tvoj do prvog Večernjeg udomljavanja.

Istodobno se terenska ekipa Skloništa susretala s mnogo priča koje su svjedočile o ljudskoj bešćutnosti. Njezini djelatnici pronalazili su odbačena legla štenaca, psića gladnog i žednog zatvorenog u spremnik za tekstilni otpad, zanemarenog i zlostavljanog mopsa…

Pas mješanac 10 razloga zbog kojih su psi mješanci posebniji od čistokrvnih pasa

Tri štenca 12 važnih sitnica koje pas treba dobiti od svog vlasnika

Podatak o velikom broju udomljenih pasa u kolovozu svima u Skloništu vraća vjeru u ljude. Naime, rijetki su mjeseci kada broj pasa udomljenih iz Dumovca prijeđe sto. Trenutačno je tamo smješteno dvjesto pasa koji čekaju novi dom i svoje ljude. Može li ovaj mjesec nadmašiti prošli? Rukavica je bačena, kažu u Skloništu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju