U Hrvatskoj svaki šesti par ima problem s neplodnošću, njihov put do roditeljstva često je dug i trnovit, katkad i neuspješan. Žene diljem svijeta bore se s neplodnošću, a među njima i Vikki Hamilton koja je imala tri pobačaja te joj je dijagnosticirana smanjena rezerva jajnika.

Vikki smatra da drugi ljudi suosjećaju s njom, ali da i dalje postoje pogrešna shvaćanja o neplodnosti.

 

 Kako se zaista osjeća zbog nemogućnosti da postane majka, Vikki je željela dočarati serijom fotografija koju je snimila fotografkinja Abbie Fox. Abbie, koja se također borila s neplodnošću, upotrijebila je pejzaže kako bi prikazala njihova iskustva i bol koju proživljavaju na putu do majčinstva.

U Hrvatskoj svaki šesti par ima problem s neplodnošću, njihov put do roditeljstva često je dug i trnovit, katkad i neuspješan

Na dirljivim fotografijama tornado simbolizira kovitlac mračnih osjećaja. Akcenti crvene boje simboliziraju krv, nedobrodošao podsjetnik svakoga mjeseca da nema trudnoće. Duga simbolizira tračak nade...

Najteže je to što ne znam hoću li ikada biti mama. Najteži je dio neplodnosti sve
, kaže Vikki. Nada se da će serija njezinih fotografija uspjeti drugima približiti realnost neplodnosti. Ali, što je najvažnije, nada se da će pokazati drugim ženama koje proživljavaju isto da nisu same.

U videu od 70 sekundi pogledajte fotografije Vikki Hamilton i Abbie Fox koje dočaravaju skrivenu bol žena koje ne mogu imati djecu. Pročitajte i 12 odgovora na pitanja o umjetnoj oplodnji koja zanimaju parove u Hrvatskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju