Prva dama SAD-a Melania Trump uspješno je obavila svoj prvi samostalni radni zadatak i svojom odjevnom kombinacijom opet potaknula raspravu

Japanski premijer Shinzo Abe i njegova supruga Akie doputovali su u SAD. Tijekom službenog posjeta družili su se s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i Prvom damom SAD-a Melanijom Trump.

Melania je tom prilikom imala i prvi samostalni radni zadatak. Suprugu premijera odvela je u posjet muzeju Morikami i japanskim vrtovima na Floridi. Bila je odjevena u vrlo ležernu, ali istovremeno elegantnu haljinu Calvina Kleina koju je kombinirala s bijelom vestom i balerinkama u bež boji.

Mnogi su se zapitali je li odabir haljine ovog američkog dizajnera slučajan ili namjeran. Naime, samo dan prije na Njujorškom tjednu mode dizajner Raf Simons predstavio je svoju prvu kolekciju za modnu kuću Calvin Klein i poslao snažnu političku poruku protiv Donalda Trumpa.

Modeli su nosili njegove kreacije uz zvukove pjesme "This is not America" (ovo nije Amerika), velikog hita neprežaljenog Davida Bowieja. Kolekcija reflektira našu okolinu, okuplja različite karaktere i različite individualce. Baš poput SAD-a. Kada imaš glas, moraš ga upotrijebiti, kazao je Simons.

Zanimljivo je kako je Calvin Klein bio jedan od rijetkih dizajnera koji su rekli kako ne bi imali ništa protiv toga da odijevaju novu Prvu damu. Ona je prekrasna, izjavio je u prosincu prošle godine. Još uvijek se nije oglasio o političkoj poruci kreativnog direktora svoje modne kuće, ali izostanak reakcije mnogi doživljavaju kao prešutno odobravanje.

Korisnici društvenih mreža već su poveli raspravu o tome je li haljina Prve dame bila odgovor Rafu Simonsu i poziv na pomirljiv dijalog ili je jednostavno odlučila i dalje biti vjerna modnoj kući čije kreacije voli nositi, bez obzira na to što novi dizajner misli o njoj i politici njezinog supruga.

U galeriji pogledajte ostale kombinacije koje je Melania Trump nosila tijekom službenog posjeta japanskog premijera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju