Bubamarina salata, duga od povrća, varivo za superjunake – samo su neka od jela koja pripremaju djeca u Lidlovu kulinarskom showu Skuhaj priče svoje. Naše su ih kamere pratile iza kulisa i zabilježile trenutke i kada u kuhinji nije sve išlo po planu.

Galerija Personalizirana pričo-kuharica Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje +15 Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje

Sva djeca obožavaju aktivnosti u kuhinji. Tamo se uvijek nešto sjecka, pari, dinsta ili peče. Uživljavanje u ulogu kuhara jedna je od omiljenih dječjih igara od najranije dobi. Često možete vidjeti jednogodišnjake koji vole poklopce, ubacivanje namirnica u posudice ili razbijanje ljuske jaja. Zašto ne zadržati interes djece i u starijoj dobi i naučiti ih pripremati jednostavne recepte koji su neodoljivi i izgledom i okusom? Na taj ih način roditelji podupiru u samostalnosti, ali i provode kvalitetno vrijeme s djecom koje će oni zauvijek pamtiti.

Kroz zabavni kulinarski show Skuhaj priče svoje, na Lidlovom kanalu na YouTubeu možete pratiti serijal od 10 epizoda u kojima četvero djece priprema recepte iz personalizirane kuharice. Sve se odvija pod kuharskom palicom razigrane šestogodišnje Loli i njihova glavnog pomoćnika Marija Petrekovića.

Mario Petreković bio je glavni pomoćnik malih chefova Mario Petreković bio je glavni pomoćnik malih chefova Foto: Nova Studio


Svi kuhari – Alina, Dora, Toma, Vito i Loli – prije pripreme jela imaju izazov koji moraju riješiti kako bi odgonetnuli koje će jelo pripremati. Sombrero im je hint uz pomoć kojeg pogađaju iz koje zemlje pripremaju tradicionalno jelo, uz osjet njuha i sluha otkrivaju koji se sastojci nalaze u zatvorenim šarenim kutijama, treniraju ravnotežu noseći svježa jaja na žlici koju drže samo ustima ili u potpunosti sudjeluju u pripremi jela, od rezuckanja namirnica do kušanja slasnog obroka.

U kulinarskoj areni mladih su kuhari pripremali bubamarinu salatu, dugu od povrća, varivo za superjunake, rudolf keksiće, božićne brownie boriće, slane muffine, banana browniese i brojne druge slastice.

Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje (Foto: Nova Studio)

Svi recepti zapisani su u Lidlovoj pričo-kuharici koju možete imati i vi. Lidl Hrvatska u suradnji s Tvornicom snova izradio je jedinstvenu personaliziranu knjigu za djecu koju će Lidlovi kupci moći preuzeti besplatno skupljajući bodove uz kupnju. Kod odabira pričo-kuharice možete odabrati između više od 165.000 opcija izgleda likova i uživati u 28 različitih priča i recepata, a glavni lik uz vašeg mališana, na naslovnoj strani, mogu biti ili mama ili tata.

Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje Lidlov kulinarski show Skuhaj priče svoje (Foto: Nova Studio)

Detalje o pričo-kuharici možete potražiti ovdje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Podravka po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju