Veliki uspjeh Vatrenih na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji i dalje oduševljava brojne Hrvate, ali ih nadahnjuje i za mala umjetnička djela.

Iva Ivić iz Slavonskog Broda je najbolji primjer za to. Nezaposlena majka dvoje djece oduševila je svoje prijateljice na Facebooku kada je s njima podijelila fotografiju figurice Šime Vrsaljka dugu 28 centimetara.

Originalno, predobro, savršeno, te svaka čast samo su neki od razdraganih komentara na Ivino remek-djelo od šećerne mase koje bi mnoge dame probale i podijelile s prijateljicama.

Vrsaljko je kao sve moje druge figure izrađen od ticino mase koja je potpuno jestiva, a za izradu mi je bio potrebno oko 12 sati, otkriva nam Iva Ivić, koja je inače po struci medicinska sestra.

Za sada je ovo još uvijek moj slatki hobi...ako Bog da možda nekada u budućnosti budem imala priliku i mogućnosti da hobi pretvorim u posao, dodaje ova simpatična 35-godišnjakinja.

U svojoj kolekciji figurica od šećerne mase ima i sugrađanina Marija Mandžukića, ali i brojne likove iz Disneyjevih crtića. Figurica Marija Mandžukića Mario Mandužić napravljen od ticino mase (Foto: Iva Ivić)
U nemogućnosti da sinu kupim tortu za rođendan ukrašenu ticino masom počela sam istraživati po internetu ovaj materijal i malo po malo, figurica po figurica, zaljubila sam se u taj hobi.

Iako su joj pohvale na društvenim mrežama vrlo drage, najveće zadovoljstvo pričinjava joj kada vidi izraz sreće na djetetovom licu.

Kada vidite sreću na djetetovom licu jer ste mu omiljenoga lika iz crtića napravili na njegovoj rođendanskoj torti, srce bude veliko kao kuća,
zaključuje Iva iz Slavonskog Broda.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju