Uvijek je dobro imati nekoliko recepata za vegetarijance, kao i osobe koje teško podnose gluten. Zamijenite li maslac bio margarinom, ove ćete keksiće s mirisom Božića moći poslužiti i veganima


Sastojci za keksiće:

100 grama rižinog brašna
4 žlice maslaca
4 žlice mljevenih badema
4 žlice heljdinog brašna
mrvica soli
3 žlice meda (ili javorovog sirup)
vanilija
cimet (ili mješavina začina za medenjake)
½ čajne žličice praška za pecivo

Sastojci za nadjev:
marmelada po želji

Priprema:
1. Omekšali maslac promiješajte s medom i začinima. Potom dodajte suhe sastojke, rižino i heljdino brašno, sol, prašak za pecivo te mljevene bademe.

2. Od smjese umijesite tijesto. Kuglu tijesta zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku nekoliko sati, a najbolje preko noći. Linzeri Linzeri su hit svakih božićnih blagdana (Foto: Blog Ave Dulcis)
3. Tijesto razvucite između dva komada prianjajuće folije. Ako ga pokušate pretanko razvući, tijesto će pucati.

4. Izrežite tijesto modlicama po izboru u oblik zvjezdica, cvijeća ili kružića. Imajte na umu da pola keksića treba imati rupu na sredini.

5. Stavite peći kekse u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 do 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 do 15 minuta.

6. Dvije polovice keksića spojite marmeladom po želji. Dobar tek!

Više recepta za slastice možete pronaći na blogu Ave Dulcis.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju